Välj kartsajt: kyrkor

Fjällbacka kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (3)

Fjällbacka kyrka är en kyrka som ligger i Fjällbacka församling i Tanum kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Fjällbacka kyrka är ännu än av Bohusläns tunga granitkyrkor och tronar stolt över det charmiga samhället. Att kyrkan bidrar vackert till stadens siluett kan nog ingen förneka. Smäckra takbågar och rundade korfönster bidrar till en vacker invändig atmosfär. Kyrkan är den första på platsen och har inte så mycket att erbjuda den kyrkohistoriskt intresserade.

    1 0 2022-08-02 kl. 20:06
  • Betyg: 3Kyrkan är uppförd i röd bohusgranit och invigdes 1892. Utsikten är hänförande och på kyrkogården finns en minnessten över de tyska soldater som flöt i land här under krigsåren.Tornet på Fjällbacka kyrka. Utsikt från kyrkbacken. Fjällbacka kyrka.

    1 0 2013-09-24 kl. 20:08
  • Betyg: 4Orgeln är byggd av Tostareds kyrkorgelfabrik som en rekonstruktion av kyrkans första orgel. Den var byggd 1892 av Johannes Magnusson i Göteborg och stod fram till 1955 då den revs. Fasaden och en stor del av pipverket bevarades dock. Den nya orgeln har kopierats efter bevarade Magnussonorglar från samma tid, exempelvis orgeln i Lur. Spelbord, mekanik, väderlådor o.s.v. har byggts helt efter förebildernas principer. Väderlådorna har inga fundamentplattor utan är sprundade på det gamla sättet. Som ett tillägg gentemot originalet har orgeln fått 3 pedalstämmor. Originalorgeln hade bihängd pedal.

    1 0 2010-04-29 kl. 08:57