Välj kartsajt: kyrkor

Järnboås kyrka

4.4 i "vägt snittbetyg" (3)

Järnboås kyrka är en kyrka som ligger i Nora bergslagsförsamling i Nora kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Järnboås kyrka är min barndoms sommarkyrka. Familjen kom till Finnshyttan i Järnboås och en gång varje sommar skulle/fick vi barn följa med vår mormor på gudstjänsten. Kyrkoherde Rydmalm höll, som alla präster, lång predikan. Det var uthärdligt för oss eftersom vi vid dessa tillfällen fick klä oss fina i avslutningskläderna. Vi promenerade fram till kyrkan. Som jag minns det sken solen från klar himmel. Detta var i början av 1950-talet. Senare i livet har det blivit begravningsgudstjänster med minnesstunder i det återuppbyggda församlingshemmet.
  Lisbeth Santesson.

  2 1 2015-08-24 kl. 21:20
 • Betyg: 5En stor kyrka i liggande timmer som tidigare varit röd med tjärstruket spåntak som numera ersatts av kopparplåt. Inuti finns rika sniderier i altaruppsats,psalmnummertavlor, predikstol med baldakin och även baldakin till dopfunten. Johan(nes) Ebbe har stått för sniderierna i allt utom predikstolen, men den, som är från 1680-talet renoverade han samtidigt som han tillverkade det övriga.
  En kyrka med varm och trivsam atmosfär!
  Församlingshemmet är inrymt i den forna skolan tvärs över vägen Koret som helhet Detalj från predikstolen Även psalmnummertavlorna är Johan Ebbes verk Magnifik altaruppsats som tillskrivs Johan Ebbe Väggfast dopfunt/dopbord med ljudtak en pendang till predikstolens dito Ljudtaket- inte över predikstolen men över dopplatsen. Båda gjorda av Johan Ebbe eget foto eget foto eget foto eget foto eget foto Lite information

  2 0 2012-10-16 kl. 20:36
 • Betyg: 4En träkyrka med charm och atmosfär. Öppen dagtid för besökare.Järnboås kyrka i sommarsol

  3 0 2008-12-01 kl. 15:30

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Järnboås kyrka gillar även:

   Nora kyrka
Nora kommun
   Lindesberg kyrka
Lindesberg kommun
   Ljusnarsbergs ky...
Ljusnarsberg kommun
   Bjurtjärns kyrka
Storfors kommun
   Ödeby kyrka
Örebro kommun
   Karlskoga kyrka
Karlskoga kommun

Visa alla kyrkor nära...