Välj kartsajt: kyrkor

Siljansnäs kyrka

3.9 i "vägt snittbetyg" (4)

Siljansnäs kyrka är en kyrka som ligger i Siljansnäs församling i Leksand kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Ett stramt och stilrent kyrkorum med en predikstol i vitt och guld.Över dopfunten sitter en mosaik av Akke Hugh Malmeström och under läktaren finns Helmer Masolles målning ´Julotta i Siljansnäs kyrka´.

  Predikstol, altarskrank, läktarräcke, allt i vitt och guld är snickrade av Fart Lars Ersson i Fornby och de svarvade dekorationerna är Göras Erik Perssons verk.
  Wallin-psalmen ´Lovsjungen Herrens nåd och makt´ sjungs här på en speciell siljansäsmelodi som lanserades av Johan Gabrielsson. Det är julstämning för folk i den här trakten.
  Foto:Bertil Mattsson En riktig nostalgitavla ´Julotta i Siljansnäs kyrka´ av Helmer Masolle Vackert antikglas i fönstren bakom altaret Predikstolen liksom altarskrank och läktarräcke i vitt och guld Till vänster om koret finns denna ´lillkyrka´ Över dopaltaret en mosaik som Akke Hugh Malmeström förärat kyrkan Eget foto

  5 1 2013-07-14 kl. 11:54
 • Betyg: 4Ljus och stilren 1800-talskyrka! Fick inte mycket utrymme i ´Sveriges Kyrkor´.

  1 0 2011-02-23 kl. 10:52
 • Betyg: 5Efter en cykeltur från Leksand i sommarhettan 2009 kändes det bra med ett avbrott i kyrkan. Kyrkan imponerade med sin ljusa interiör och sitt lugn. Kyrkvärdarna bjöd på kaffe och vi fick oss en trevlig pratstund. En promenad på stillhetens stig före vi fortsatte cykelturen gav krafter för kommande uppförsbackar. Ett givande besök.

  2 0 2010-09-05 kl. 16:21
 • Betyg: 3Byggd 1961 av Olof Hammarberg.

  Föregående orgel byggd av Åkerman & Lund 1883. Flera förändringar i denna företogs. Orgeln hade 12 stämmor, 1 man och pedal.

  3 3 2010-04-28 kl. 19:45

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Siljansnäs kyrka gillar även:

   Falu Kristine ky...
Falun kommun
   Envikens gamla k...
Falun kommun
   Vika kyrka
Falun kommun
   Norrbärke kyrka
Smedjebacken kommun
   Tyngsjö kyrka
Malung kommun
   Söderbärke kyrka
Smedjebacken kommun

Visa alla kyrkor nära...