Välj kartsajt: kyrkor

Bjursås kyrka

4.3 i "vägt snittbetyg" (2)

Bjursås kyrka är en kyrka som ligger i Bjursås församling i Falun kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Innertaket böljar som en insjö fast det är medelhavsblått. Här är man van med vida vyer. Från Dössberget är en utsikt som gör Stockholms skärgård platt och blek.

  De byggde bra i Bjurs för gamla sakristian är stor som en sockenkyrka. Den har blivit lillkyrka och pryds av inventarierna från den tidigare kyrkan.

  Fint med träkorsen som vårdas på kyrkogården. Försvinner fattiggravarna berättar kyrkogården bara om historiens höginkomsttagare.

  8 0 2012-03-15 kl. 12:39
 • Betyg: 5Egentligen är det här två kyrkor. Bakom koret finns en rejält tilltagen sakristia som är inredd med inventarier från en riven föregångare. Lillkyrkan är mysig, med en trevlig dopfunt bredvid predikstolen med sin vackra baldakin och en öppen spis.
  I storkyrkan har man två vackra textilvävnader på korväggen på var sida om altartavlan. De skildrar ´Nattvarden´ och ´Pingstundret´ och är komponerade av Anna-Lisa Odelqvist-Kruse.
  Under läktaren hänger ett lapptäcke, utfört av ett antal damer i församlingen efter idé av Lillemor Andersson och Irene Jonsson, ägnat att hedra äldre tiders handarbete.
  Estetik i öppna spisen i lillkyrkan Orgeln i lillkyrkan Altarskåpet i lillkyrkan Predikstol och dopfunt i lillkyrkan Lillkyrkan Lapptäcke av gamla handdukar lakan dukar fässinagr och kuddvar.Många kvinnor hjälptes åt. Eget foto Koret med ingången till lillkyrkan till höger Modern dopfunt från ett lokalt snickeri Pingstundret komponerat av Anna-LIsa Odelqvist- Kruse Nattvarden

  2 2 2011-07-29 kl. 19:55

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Bjursås kyrka gillar även:

   Falu Kristine ky...
Falun kommun
   Sundborns kyrka
Falun kommun
   Leksands kyrka
Leksand kommun
   Rättviks kyrka
Rättvik kommun
   Vika kyrka
Falun kommun
   Stora Tuna kyrka
Borlänge kommun

Visa alla kyrkor nära...