Välj kartsajt: kyrkor

Västertuna kapell

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Västertuna kapell är en kyrka som ligger i Stora Tuna församling i Borlänge kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Ett enkelt men trivsamt kapell med en rörande historia. Den vackra glasmålningen i västfasadens rosettfönster syns från både ut-och insidan.
    Synd att kapellet inte fått namn efter byn - Spraxkya, som är svårt för utsocknes att uttala som byborna gör. Spracha - ett sche-ljud som i tyska ach tycker jag att det låter som.
    Eget foto 26 augusti 1888 står det på tavlan Fönstret ovanför läktaren Eget foto Västertuna kapell 9 juli 2011 Eget foto Eget foto Eget foto Eget foto Eget foto

    2 0 2011-07-23 kl. 14:52
  • Betyg: 4Västertuna kapell ligger vackert beläget i byn Spraxkya, vid Sellnäs samhälle. Kapellet byggdes under en stark väckelse som drog fram i bygden i senare hälften av 1800-talet. Med frivilliga krafter byggdes då ett EFS-kapell, som så småningom skänktes till Stora Tuna församling. Teglet är bränt i trakten, timret i golv och bänkar kommer från skogarna i närheten. Vissa av de breda golvplankorna härstammar från byggnadsställningarna, eftersom det gällde att ta vara på allt material. Interiören är enkel, med en altartavla och en mindre kyrkorgel. Ett enkelt gudshus med en inspirerande historia.

    6 0 2009-12-29 kl. 13:54