Välj kartsajt: kyrkor

Hamrånge kyrka

3.8 i "vägt snittbetyg" (3)

Hamrånge kyrka är en kyrka som ligger i Hamrånge församling i Gävle kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Kyrka från mitten av 1800-talet, ritad av J.F. Åbom. Treskeppig, nyklassicistisk stil. Rymd och ljus, smakfull interiör. Altartavlan är utförd av Albert Blombergsson 1869. På läktarna visas kyrkans museala samlingar.
  I övrigt, se bildtexter.
  Hamrånge kyrka bilden tagen från parkeringen utanför gamla kyrkogården Epitafium En äldre altaruppsats omramar fönstret på ena korläktaren Många intressanta föremål från gamla kyrkan visas på läktarna Här finns även en glasmålning i ett runt fönster och foten till predikstolen Från västra läktaren Ovanför ena ingången Hoppet (överstycke till tavla) Ovanför andra ingången pelikanen som matar ungarna med sitt eget blod Stora ingången finns i norr Rymlig korg i predikstolen eget foto eget foto Vackra handtag men tyvärr var det låst... Hamrånge kyrka 9 juni 2015 Pampig interiör

  0 0 2015-07-05 kl. 09:56
 • Betyg: 4Kyrkan ligger på en kulle och blåsten griper lätt tag i kyrkobesökaren. Här i socknen bodde såväl mina som sambons anor, men de flesta begrovs på den gamla kyrkogården.

  Hur presenteras den gamla kyrkan och kyrkogården här?

  0 0 2010-11-06 kl. 11:29
 • Betyg: 4I denna församling är jag döpt och kyrkan har jag passerat många gånger. För att vara en kyrka från mitten av 1800-talet är kontrastverkan rosa/vitt relativt ovanlig. Interiören är överraskande stilful och den här kyrkan överglänser många av de samtida som ofta har likriktad och inte så fantasifulla interiörer. Ett stort plus för de vackra läktarna som faktiskt finns kvar.

  1 0 2009-06-09 kl. 17:13

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hamrånge kyrka gillar även:

   Vendels kyrka
Tierp kommun
   Trönö gamla kyrk...
Söderhamn
   Järvsö kyrka
Ljusdal kommun
   Leksands kyrka
Leksand kommun
   Vaksala kyrka
Uppsala kommun

Visa alla kyrkor nära...