Välj kartsajt: kyrkor

Långträsks kyrka

3.2 i "vägt snittbetyg" (4)

Långträsks kyrka är en kyrka som ligger i Piteå landsförsamling i Piteå kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 2Långträsks kyrka är en av de svårare kyrkorna jag framträtt i. Ljudet tenderar att bli skarpt och något gällt, kanske beroende på förhållandet mellan kyrkorummets höjd och yta.

  Det är svårt att som körsångare höra de övriga stämmorna vilket ofta medför en sämre intonation och därmed också ofta, tyvärr, att kören sjunker.

  Har heller ännu (2017) aldrig - ledsamt att säga - besökt kyrkan en enda gång när pianot varit välstämt. En kyrka som står tom stor del av året, förståeligt - men inför bokade framträdanden bör sådant vara åtgärdat.

  0 0 2017-11-10 kl. 12:56
 • Betyg: 3När Fridtiof Erichsson målat sin altartavla och presenterade den för församlingen var många positiva. Blott en äldre herre hade invändningar: ´No djär tavLa fijn, men I djär'et vahn å sij Frälsarn öttan stjägge.´ (Nog är tavlan fin, men jag är inte van att se Frälsaren utan skägg.)

  Altartavlan visar mycket riktigt Jesus som en renrakad man, ett inte alltför vanligt förekommande drag.

  0 0 2016-12-09 kl. 10:11
 • Betyg: 3Träkyrkan i Långträsk uppfördes 1901-02. Arkitekt var F E Öberg. Sakristian byggdes år 1922. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.

  2 0 2014-04-10 kl. 09:03
 • Betyg: 4En ljus och vacker kyrka som kanske mer liknar ett missionshus. En trevlig altartavla som jag tyvärr inte har någon uppgift om. Tacksam om någon som vet vem som målat den, fyller i med detta. Tillägg: Eftersom ingen har kommit med någon uppgift, har jag nu ´googlat´ och funnit att altartavlan är målad 1959 av konstnären Fridtiof Erichsson, som även gjort flera restaureringsarbeten i Luleå stift.eget foto eget foto eget foto

  0 0 2009-09-13 kl. 21:01

De som gillar Långträsks kyrka gillar även:

   Fällfors kyrka
Skellefteå kommun
   Arvidsjaurs kyrka
Arvidsjaur kommun
   Överluleå kyrka
Boden kommun
   Nederluleå kyrka
Luleå kommun
   Luleå domkyrka
Luleå kommun
   Morjärvs kyrka
Kalix kommun

Visa alla kyrkor nära...