Välj kartsajt: kyrkor

Norrfjärdens kyrka

3.9 i snittbetyg (6)

Norrfjärdens kyrka är en kyrka som ligger i Norrfjärdens församling i Piteå kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Norrfjärdens kyrka har en skön akustik och bra efterklang. När en inträder i kyrkorummet kan en få känslan av att klangen ska bli nog så lång, men när en väl sjunger blir upplevelsen en annan.

  Ljudet är klart och rent och det är en skön upplevelse att sjunga i kyrkan. Trots kyrkans längd är det lätt att kommunicera med besökarna, även på de bakersta raderna.

  Placeringen av kororgeln och körläktaren är något marig; lika bra är att placera kören framme vid flygeln.

  En negativ faktor är att kyrkan är lyhörd - ljud utifrån hörs tämligen väl. Biltrafik och till och med flygplan kan höras.

  0 0 2017-11-10 kl. 11:35
 • Betyg: 4En spännande kyrka med en intressant kontrast mellan den modernistiska arkitekturen, gentemot den tjusiga barockorgeln. En del störs av detta, men jag gillar det. Själva kyrkorummet har en intressant ljusföring genom att ljusinsläppen är placerade så högt och belyser tegelväggarna på ett livfullt sätt. En mörk dag kanske inte detta blir så tydligt.Interiör juli 2017. Interiör mot barockorgeln. Exteriör juli 2017.

  0 0 2017-08-02 kl. 15:32
 • Betyg: 4Jag har ett par fina bilder från Norrfjärden, dels altaret där en solstrimma faller snett in, dels ´orglarnas stradivarius´, samt även en altartavla på söderväggen, tillverkad av en församlinsbo som vigde 10 år av sitt liv åt denna uppgift.
  Även om utsidan inte lockar till besök så är insidan värt besväret!
  Hela koret påverkades av solstrimman Orglarnas ´stradivarius´ i Norrfjärden Altartavla utskuren med kniv Norrfjärdens kyrka 1 juli 2015

  1 0 2015-07-06 kl. 12:21
 • Betyg: 51997 stod Grönlunds rekonstruktion av 1600-tals orgeln frånTyska kyrkan i Stockholm klar i Norrfjärdens kyrka. Projektets förebild finns bevarat i Övertorneå och Hedenäsets kyrka. Tidigare fanns en orgel av Oskar Alm 1912

  1 1 2010-04-30 kl. 22:21
 • Betyg: 3Norrfjärdens kyrka har ett utséende som kanske vid första anblick inte stämmer överrens med en gammal byggd. Den nuvarande kyrkan ersätter en tidigare träkyrka som brann. Nuvarande kyrkan är ganska mörk i sin interiör men genom altaret och takfönstren kommer ljus in och berör verkligen. Norrfjärdens kyrka är även känd för sitt orgelbygge 1997 då man invigde en orgel som är en direkt kopia av Tyska kyrkans orgel i Stockholm på 1600-talet. Detta fantastiska instrument satte Norrfjärden på världskartan. Orgelmusiken är aktiv då orten även ligger nära till Musikhögskolan i Piteå.Den magnifika läktarorgeln. Foto: Johnny Larsson Kororgeln byggd av Grönlunds. Foto: Johnny Larsson Foto: Johnny Larsson Foto: Johnny Larsson

  1 0 2009-02-13 kl. 09:22
 • Betyg: 3Byggd -67, efter att gamla kyrkan brann ner, i mycket modernistisk stil med s.k. ´rena linjer´. Dvs ganska tråkig tegelbyggnad. Inuti är den dock väldigt fin. Golvet sluttar neråt mot altaret, så att det blir Kristus som får bära upp hela församlingen. Alla ser präst och altare, och prästen talar inte ´ovanifrån´, utan placeras som allas tjänare. Barockorgeln, som är en kopia av den gamla orgeln i S:t Gertrud (Tyska kyrkan i gamla stan) är ett måste både att se och höra.Norrfjärdens kyrka våren -08 Norrfjärdens kyrka under tidig höst 2008. Några veckor senare var klängerväxten helt röd.

  0 0 2008-11-30 kl. 14:07

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Norrfjärdens kyrka gillar även:

   Jukkasjärvi kyrka
Kiruna kommun
   Uppsala domkyrka
Uppsala kommun
   S:ta Gertruds ky...
Västervik kommun
   Skee kyrka
Strömstad kommun
   Lau kyrka
Gotland kommun
   Kiruna kyrka
Kiruna kommun

Visa alla kyrkor nära...