Välj kartsajt: kyrkor

Rosviks kyrka

3.0 i "vägt snittbetyg" (2)

Rosviks kyrka är en kyrka som ligger i Norrfjärdens församling i Piteå kommun. Upphovsman var arkitekten Heiko Becker-Sassenhof. Den 2 september 1984 invigdes kyrkan av biskop Olaus Brännström. Konstnären Tora Ceder har stått för kyrkorummets konstnärliga gestaltning där det vackra fågelstrecket ”Flyttfåglarna” hamnar i blickfånget. Korväggen pryds med konstverk av konstnären Arne Bäckström. I kyrkan finns en tio stämmig orgel från 1988 som är byggd av Grönlunds orgelbyggeri i Gammelstad. Kyrkan nyttjas gemensamt av Norrfjärdens församling och EFS missionsförening i Rosvik.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3Rosviks kyrka kan ge ett skralt första intryck men levererar mer än en kanske tror. Kyrkosalens interiör är delvis träklädd och delvis av tegel. Den är inte särdeles stor. Trots detta är akustiken långt bättre än vad många större träkyrkor medger.

    När besökarna bänkat sig är dock skillnaden stor gentemot den tomma kyrkosalen, inte så mycket ljudmässigt som textmässigt. Förstärkning är att föredra för att få en bra förmedling till besökarna, om än ljudet i övrigt når fram.

    Om kyrkan är välfylld påverkas ljudet exponentiellt mer än vid normal besöksgrad.

    0 0 2017-11-10 kl. 11:41
  • Betyg: 3En tiostämmig orgel från Grönlunds Orgelbyggeri, Gammelstad togs i bruk 1988.

    0 0 2010-05-03 kl. 13:57