Välj kartsajt: kyrkor

Råsunda kyrka

2.7 i snittbetyg (5)

Råsunda kyrka är en kyrka som ligger i Råsunda församling i Solna kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Även i tegelkyrkor från mitten av 1900-talet går det att ha varierad inredning. Här ser det ut som en tältduk lyfter taket och i korets övre öppning ser man en mandorla i färgsprakande glas, design Erik Höglund. Han har även designat glasskulpturen ovanför altaret, liksom den ståtliga tuppen som kröner klockstapeln.
  Predikstol, altare, dopfunt och piscina är gjorda i marmor från Ekensberg.
  Till höger i koret står en stege med glasänglar, en för varje dopbarn.
  Vackra är också de mönstrade glasdörrarna mellan vapenhus och kyrksal.
  Glasdörrarna mellan vapenhuset och kyrksalen Mandorla i glas av Erik Höglund Trevliga små änglar som varje barn får vid dopet Nytillkommen är en stege med små glasänglar ett för varje dopbarn Altaret Predikstolen/ambon Piscinan i samma typ av marmor som övriga inventarier Dopfunten går i samma stil som altare predikstol och piscina.

  1 0 2018-04-24 kl. 10:06
 • Betyg: 1Som en stor tegellåda där Gud lyft litet på locket för att glutta in på församlingen är Råsunda kyrka. Interiören saknar i stort sett dekor och bortsett från det vackra vitraget strax under taket över koret skulle lokalen passa utsökt till ett höglager för styckegods. Gudstjänsten för små barn hölls dock av en präst med en förmåga att blanda humor med allvar på ett betagande sätt. Det var en 5a. Men kyrkobyggnaden får bara en 1a. Dock måste jag uppmärksamma den roliga kyrktuppen på klocktornet i brutalbetong.Tuppen på klockstapeln Altare Interiör Entré Exteriör

  1 0 2015-01-25 kl. 17:53
 • Betyg: 3Råsunda kyrka invigd 1968 och högrött tegel in- och utvändigt.Altare, predikstol och dopfunt är tillverkade av varmvit Ekensbergsmarmor . Det 22 meter höga, fristående klocktornet är av betong . Två stora glasfönster mellan vapenhuset och kyrksal. Kyrkan är belägen på en bergshöjd i Solna .

  0 2 2012-09-16 kl. 10:58
 • Betyg: 3Stadsdelskyrka i tegel från 1968 där det tycks som att tegelväggarna är den huvudsakliga dekorationen. Kyrkans vackraste detalj är det ´svävande´ taket. Ljuset faller in i stora fönster alldeles under taket och taket bärs upp av smala bågar.

  1 0 2011-10-09 kl. 19:06
 • Betyg: 3Modern tegelkyrka. Rätt fin, framförallt på sommaren.

  0 0 2009-04-26 kl. 18:48