Välj kartsajt: kyrkor

Huskvarna kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (4)

Huskvarna kyrka är en kyrka som ligger i Huskvarna församling i Jönköping kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Kyrkan är från 1908 och både den och klockstapeln är byggda i fornnordisk stil efter ritningar av Birger Damstedt. Altartavlan, en triptyk, är målad av Edvard Berggren 1946. Därovan ett fönster med glasmålningen ´Vägen till ljuset´ från 1986 av Ci och Kjell Jordan.
  En dopfunt av mässing i ovanliga proportioner med tillhörande ljusstake är väldigt trevlig.
  I allt en trevlig miljö och fin kyrka.
  Huskvarna kyrka 8 augusti 2014 eget foto Vackert på porten Den barmhärtige samariten eget foto Även textilier bör uppmärksammas eget foto Dopträdet En glasdroppe till varje dopbarn eget foto eget foto eget foto Koret eget foto

  0 1 2014-09-02 kl. 19:36
 • Betyg: 4Jag har uppdaterat med 22 nya bilder på denna vackra träkyrka med tillhörigheter. Kyrkan har nära anknytning till Husqvarna Vapenfabrik AB och VD Wilhelm Tham som grundare av kyrkans tillkomst 1908. Även författaren, poeten och tidningsmannen Alf Henriksson född i HVA och begravd på kyrkogården har nära anknytning. Henrikssons minne lever vidare med en staty på Esplanaden, det finns också en intressant hemsida www.alfhenrikson.se som berättar. Under sommaren 2013 har kyrkogårdsteater förekommet fler ggr vid det nyrenoverade kapellet. En stor unik gammal hästdragen begravningsvagn finns gömd.Detta är ett dopträd. Alla årets barndop markeras med namn och glasdroppe till en årlig inbjudan. Altaret med dopfunten till höger. Översiktsbild från övre orgelläktaren. Gravplatsens pampiga huvudingång med stort kors tillverkat av konstnären C.Örnemark i bakgrunden. Kyrktaket har en kyrktupp ovanför huvudingången och entrèn. Bild från södra sidan. Klockstapeln ligger mitt i gamla kyrkogårdsdelen. Kyrkans sydöstra sida med huvudingången. Predikstolen till höger om altaret. Kyrkorgeln till vänster om altaret. Kyrkorgeln på över läktaren Nytidens begravningsplats med utvald natursten och namnskylt som vårdas av kyrkan. Minnes och asklunden som gemensam plats utan markeringar eller namn. Minnesvärda ord på en av alla skyltar till minne av Alf Henriksson.  Författaren Poeten och tidningsmannens blygsamma gravsten på Huskvarna kyrkogård. Avled den 9/5 -95 Ett vackert konstverk över altaret i färgat glas som återger ljuset ut o inåt. OBS Ögat i bilden. Här vilar kyrkan

  1 0 2013-08-17 kl. 09:58
 • Betyg: 4Jag vill med 24 nya bilder visa upp helheten på denna vackra träkyrka och tillhörigheter den har i sin omgivning. Bilderna har anknytande texter. Kyrka har varit direkt anknyten till Huskvarna Vapenfabrik AB och VD Wilhelm Tham som grundare 1907, även författaren, Poeten och tidningsmannen Alf Henriksson född och begravd på kyrkogården har haft stor betydelse. Han hedras med en egen staty på Esplanaden. Sommaren 2013 har körkogårdsteater genomförts utanför det vackra kapellet med stort intresse.

  0 0 2013-08-17 kl. 09:40
 • Betyg: 3Huskvarna kyrka uppfördes 1907-08. Kyrkan invigdes 1910. Kyrkan är byggd i nationalromantisk stil och påminner om norska stavkyrkor.Huskvarna kyrka. Foto: Åke Johansson.

  1 0 2012-10-28 kl. 06:22

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Huskvarna kyrka gillar även:

   Ljungarums kyrka
Jönköping kommun
   Tranemo kyrka
Tranemo kommun
   Hakarps kyrka
Jönköping kommun
   Sofiakyrkan
Jönköping kommun
   Stora Skogskapel...
JÖNKÖPING
   Öggestorps kyrka
Jönköping kommun

Visa alla kyrkor nära...