Välj kartsajt: kyrkor

Kristvalla kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (3)

Kristvalla kyrka är en kyrka som ligger i Kristvalla församling i Nybro kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3Invigd 1795. I förstone ser man inte att predikstolen sitter över altaret och det känns som något fattas. Sedan ser man att allt är koncentrerat till koret, som flankeras av två glasmålningar från 1980-talet, utförda av Kjell Engman. Läktarbarriären har bilder och under läktaren finns ett samlingsrum.
    En rolig detalj är grindhandtaget i form av en hand.Vägen till kyrkan är charmigt smal och krokig, särskilt vacker under vårmånader.
    Målning till vänster om altaret. Eget foto Eget foto Eget foto Målning och processionskors till höger om altaret. Minne över ´herr Jacob Hupenfelt  capitain under Calmare läns infanteri´ Kristvalla kyrka 10 maj 2011 Altarpredikstolen Intill dopfunten hänger små glasänglar  en för varje barn som döpts under året. Till höger i koret finns denna glasmålning från 1980-talet  av Kjell Engman Glasmålning av Kjell Engman

    0 0 2011-05-17 kl. 14:41
  • Betyg: 5I ett tornrum förvaras delar av den gamla orgeln som byggdes av Sven peter Petersson Böda 1842 med 16 stämmor. En dröm skulle vara att få lyssna till denna orgel vars orgelbyggare inte längre finns representerad någonstans vad jag vet.

    0 0 2010-04-27 kl. 16:10
  • Betyg: 3Exteriört är kyrkan stilren. Jag är nyfiken på hur den ser ut på insidan. Finns dess själ där måntro?Så självklar den står i Kristvalla  en ort som knappast finns på kartan.

    0 0 2010-03-15 kl. 18:18

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Kristvalla kyrka gillar även:

   Bäckebo kyrka
Nybro kommun
   Ryssby kyrka
Kalmar kommun
   Växjö domkyrka
Växjö kommun
   Fredrikskyrkan
Karlskrona kommun
   Misterhults kyrka
Oskarshamn kommun
   Pelarne kyrka
Vimmerby kommun

Visa alla kyrkor nära...