Välj kartsajt: kyrkor

S:t Mikaels kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

S:t Mikaels kyrka är en kyrka som ligger i Mikaels församling, Baronbackarna i nordvästra delen av Örebro tätort. Den ursprungliga kyrkan var ett ombyggt sädesmagasin, som hörde till Hjärsta gård. Den nyvarande kyrkan kom till i början av 1980-talet.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 41977 bildades Mikaels församling och 1983 stod den nuvarande kyrkobyggnaden färdig. Byggnaden, som ritats av Janne Feldt, är uppförd med fasader i rödbrunt tegel i en kubistisk grundform som bryts av ett cylindriskt klocktorn och ett takkupolssystem i koppar. De interiöra utsmyckningarna stod Lars Edlund för. Altarskivan i polerad marmor invigdes liksom övriga ´gamla´ kyrkan 1960 av biskop Gösta Lundström. Korfönstret består av 72 delar. Dopfunten är komponerad och tillverkad av Erik Sand. Kyrkans predikstol är placerad på en upphöjning i golvplan, och inte upphängd på väggen. Vackert. Altaret och altarupsattsen. Barnens hörna. Kyrksalen från entrén. Kyrksalen mot entrén. Till höger om altaret står en orgel. Dopfunten. Altaret altaruppsatsen. Kyrksalen mot entrén. Kyrksalen mot altaret. Kyrkan från gatan.

  0 0 2018-06-19 kl. 15:17
 • Betyg: 4För att vara en modern tegelbyggnad är den här kyrkan väldigt fin invändigt. Den känns välkomnande med en flock fåglar som lyfter över altaret. Den båtformade dopfunten är också fin, liksom färgsättningen.Vid entrén S:t Mikaels kyrka 20 juli 2012 Väggmålning i entrén eget foto Närbild sidoaltare eget foto Nordöstra delarna av stiftet Sydöstra delarna av stiftet Centrala delar av stiftet Väggmålning. Viktiga personer genom tiderna i Stiftet Målningar under taket på båda sidor om mittgången Målningar i höjden Ovanför utgången        Fåglar eller änglar? eget foto

  1 0 2012-07-20 kl. 20:24
 • Betyg: 3Orgel byggd av Mårtenssons orgelfabrik 1985

  1 0 2010-04-30 kl. 19:55

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar S:t Mikaels kyrka gillar även:

   Kvistbro kyrka
Lekeberg kommun
   Heliga Trefaldig...
Arboga kommun
   Strängnäs domkyr...
Strängnäs kommun
   Lids kyrka
Nyköping kommun
   Alvastra kloster...
Ödeshög
   Härkeberga kyrka
Härkeberga, Enköping kommun

Visa alla kyrkor nära...