Välj kartsajt: kyrkor

Hertsö kyrka

2.9 i "vägt snittbetyg" (2)

Hertsö kyrka är en kyrka som ligger i Luleå Domkyrkoförsamling i Luleå kommun. Stadsdelskyrka för bostadsområdet Hertsön. Byggdes i samma veva som resten av området som planerades för att alla arbetarna på Stålverk 80 skulle ha någonstans att bo. Stålverket bidde bara en tumme men Hertsön finns kvar.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 2Hertsö kyrka har en kyrkosal som dras med ett typiskt 70-talsfenomen: en viss ´glammighet´, en skarp akustik och en återklang som förtar litet av kyrkorummets möjligheter.

    Det gäller som sångare att hitta precis rätt dynamik för sin rösts egenskaper och frekvensområde. Som kör kan det vara svårt att hitta den styrka som fungerar. Det är marigt att höra sin stämma, och texter försvinner tämligen fort i den skarpa klangen.

    Det är svårsjunget och tungt. Däremot är det förvånande nog lätt att intonera, en klen tröst i ett litet sorgligt kyrkorum.

    0 0 2017-11-16 kl. 09:17
  • Betyg: 4En 70-talskyrka som är ganska anonym men väl fyller sitt ändamål. Bra med församlingsutrymmet hopbyggtHertsökyrkan Hertsökyrkans entré Hertsökyrkan i funktion

    3 0 2012-08-27 kl. 10:17

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hertsö kyrka gillar även:

   Munkvikens kapell
Västerbotten
   Djurhults kapell
Uddevalla kommun
   Åh kyrka
Ljungskile
   Västerlanda kyrka
Lilla Edet kommun
   Ljungsarps kyrka
Tranemo kommun
   Gamla Hjelmseryd...
Sävsjö kommun

Visa alla kyrkor nära...