Välj kartsajt: kyrkor

Örnäsets kyrka

4.0 i "vägt snittbetyg" (4)

Örnäsets kyrka är en kyrka som ligger i Luleå domkyrkoförsamling i Luleå kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Undertecknad har haft litet svårt för tegelkyrkor, men får här, så att säga, ´krypa till korset´: Örnäsets kyrka är en mycket fin kyrka.
    Klangrummet är imponerande och efterklangen är ljuvlig. Damkör, manskör, blandad kör, ungdomskör, barnkör, vuxenkör, pensionärskör - här kommer alla till sin rätt.Lokalen är lättsjungen, med en varm och rund klang samt tydlig textåtergivning, inget försvinner på vägen.Kyrkans form inbjuder till udda köruppställningar, spridda och blandade, och kyrkobesökaren lär inte bli besviken.

    1 2 2017-11-16 kl. 09:13
  • Betyg: 4Utifrån är kyrkan lika trist som alla andra stadsdelskyrkor.(Det kallas stram och tidstypisk stil...)Inuti däremot får ögat fröjdas åt en hundra kvadratmeter stor mosaik utförd av Pär Andersson.
    Församlingshemmet ligger intill men är friliggande från kyrkan.

    2 0 2016-07-24 kl. 09:29
  • Betyg: 5Den 100 kvadratmeter stora korväggsmosaiken är en av det vackraste jag sett. Örnäsets kyrka invigdes 1963.Örnäsets kyrka  Mariakapellet. Örnäsgården luleå. Örnäsets kyrka interiör.

    1 0 2013-04-11 kl. 21:57
  • Betyg: 5Var ´Kyrkan´ när jag var barn och tonåring med söndagsskola, familjegudstjänster, konfirmation och mer gudstjänster. ´Farmor och farfars kyrka´ enligt barnen. Det handlar om ett stort och pampigt kyrkorum! På korväggen en fantastisk guldmosaik som föreställer det himmelska Jerusalem, annars vad gäller arkitekturen påminnande om Valsverket vid NJA - det dåvarande namnet på SSAB, järnverket som var arbetsplats för många i stadsdelen när kyrkan byggdes.

    2 0 2008-12-02 kl. 21:00