Välj kartsajt: kyrkor

Edsvära kyrka

3.2 i "vägt snittbetyg" (3)

Edsvära kyrka är en kyrka som ligger i Kvänums församling i Vara kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3En stor och ljus kyrka. Jag vill sätta ett lite extra plus för en stor och bra läktare att gå på. Roligt att man har sparat en liten målning bakom orgeln. Jag var idag på återbesök. Kyrkan var låst.Läktaren Ljusstake Altaret Ljus Kyrkorummet Sakristian Dopfunten Predikstolen Kyrkorummet Edsvära kyrka

  0 0 2019-06-20 kl. 13:05
 • Betyg: 4En ståtlig kyrka med vacker tornspira reser sig på högt belägen kullen i västgötabygden som lockade mig till ett besök och ta några bilder till kyrkokartan.
  Dessa vitkalkade fasader far oftast illa av naturens fuktiga miljö och därtill kraftiga vindar som sveper över slätterna och sätter sina fula spår på svåråtkomliga ställen liksom på denna kyrkas höga torn.
  Edsvära kyrka på höga höjder med översikt på västgötaslätter. Ståtlig tornspira och klocktorn med tillhörande utsikts balkong. Guldförgyllt årtal 1859 i fasaden.

  1 1 2014-10-26 kl. 10:04
 • Betyg: 3Byggd 1859 och är typisk för tiden. Mycket vackert läge på en höjd i lantlig idyll. Det finns inte många äldre inventarier i behåll, den gamla altaruppsatsen har man på foto som fem tavlor under läktaren. Den finns numera på muséet i Skara.
  En vacker kormatta och en dopbonad, den senare komponerad av Kerstin Persson, textilkonstnär.
  Ett stort tack till vaktmästare Jerker som såg till att vi kom in i både Edsvära och Fyrunga kyrkor!
  Edsvära kyrka i kvällssol. Foto:Bertil Mattsson Fina smidda ljusstakar i fönstren. Foto:Bertil Mattsson Edsvära kyrka i kvällssolen Underbar utsikt från kyrkbacken Det finns inalles fem sådana tavlor Tavlor under läktaren är foton av en tidigare altaruppsats som nu finns i Skara museum Dopbonaden komponerad av textilkonstnär Kerstin Persson Symbolerna för hopp och kärlek nedanför korset (tron) Eget foto Ett golvur finns också Urtypen för kyrka byggd 1859

  1 0 2009-10-01 kl. 21:27

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Edsvära kyrka gillar även:

   Stora Skogskapel...
JÖNKÖPING
   Ljungarums kyrka
Jönköping kommun
   Norrahammars kyrka
Jönköping kommun
   Månsarps kyrka
Jönköping kommun
   Tranemo kyrka
Tranemo kommun
   Öggestorps kyrka
Jönköping kommun

Visa alla kyrkor nära...