Välj kartsajt: kyrkor

Främmestads kyrka

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

Främmestads kyrka är en kyrka som ligger i Främmestad-Bärebergs församling i Essunga kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3Stor och ljus kyrka. Jag var här idag och kyrkan var låst. Men det var en vaktmästare som låste upp kyrkan.Tornet En klocka Trappan till tornet Modell av kyrkan Kyrkorummet Kyrkorummet Kyrkorummet Dopfunten Läktaren Altaret Kyrkorummet Ingången Stigluckan Främmestads kyrka

    0 0 2017-06-29 kl. 17:32
  • Betyg: 4Kyrkan av 1785 var tornlös. 1827 byggdes den kombinerade stigluckan/klockstapeln där två klockor fick hänga. 1895 byggdes tornet och då flyttades klockorna dit.
    Interiörens vita är numera åt det grå hållet och tunnvalvstaket är visserligen stuck, då det är gjort av råghalm och lera, men saknar utsmyckning i form av stuckatur.
    Korfönstren är verka av Yngve Lundström från 1916. Dopfunten med sin fina porslinsskål och med små söta änglar på altaret är bedårande.
    Jag tackar Sören som gjorde ett fantastiskt arbete med att återställa kyrkan efter en begravning med sorgklädsel på altare och kor.
    eget foto Bonad av Kerstin Persson Dopfunt i trä från 1895 med porslinsskål Här ser man den vackra dopskålen i porslin Tre små söta änglar på dopaltaret Predikstol från 1695 med ett kläde av Agda Österberg Altaruppsats från 1895. Målningen utförd 1880 av professor M E Winge Främmestads kyrka 14 december 2014 Fint krucifix och vackert antependium  det senare av Agda Österberg En glimt av sakristian eget foto Gud Fader i egenhög person Stigluckan som byggdes som samtidig klockstapel 1827 Eget foto eget foto I vapenhuset I vapenhuset Series pastorum Korfönster från 1916  utfört av Yngve Lundström

    0 0 2015-05-25 kl. 22:13

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Främmestads kyrka gillar även:

   Kyrkås kyrka
Essunga kommun
   Ås kyrka
Grästorp kommun
   Fåglums kyrka
Essunga kommun
   Erska kyrka
Alingsås kommun
   Västra Tunhems k...
Vänersborg kommun
   Laske-Vedums kyrka
Vara kommun

Visa alla kyrkor nära...