Välj kartsajt: kyrkor

Vistorps kyrka

3.3 i "vägt snittbetyg" (2)

Vistorps kyrka är en kyrka som ligger i Yllestads församling i Falköping kommun. Vistorps kyrka byggdes 1882 och ersatte då den gamla medeltida kyrkan som vid den här tiden ansågs för liten. Kyrkan är byggd av röd granitsten, så kallad mönstermurning och byggnadsstilen är nygotik. Insidan av kyrkan är ljus, rymlig och högt i tak. Sakristian finns längst fram i absiden och är skild från koret genom ett altarskrank. Skranket har på mitten en bågformad spets som utgör övre delen av ramen som omger altartavlan. Denna föreställer Kristus som den gode herden med stav. Dopfunten i kalksten är från 1100-talet prydde också den gamla kyrkan och torde vara dess äldsta inventarium. I kyrkan finns också flera inventarier som flyttades över från den gamla kyrkan, bland annat den gamla kyrkans altartavla, en dopängel i snidat trä och mässhakar från 1700-talet.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3En kyrka som jag har varit inne i tidigare. Idag var jag är på återbesök men kyrkan var låst.Gamla altaruppsatsen Gamla altaruppstatsen Kyrkorummet Orgeln Ingången Trappan till tornet Dopängel En målning Läktaren och orgeln Altaret Dopfunten Altaret Predikstolen Vistorps kyrka

    0 0 2018-08-02 kl. 19:03
  • Betyg: 4Byggdes i gotisk stil 1882.
    En större renovering genomfördes på 1930-talet. Altaret har en oljemålning med motivet Den gode herden i gotisk infattning. Den gamla altaruppsatsen i rustik barock är från 1775.

    1 0 2009-04-01 kl. 20:26

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Vistorps kyrka gillar även:

   Humla kyrka
Ulricehamn kommun
   Nykyrka kyrka
Mullsjö kommun
   Blidsbergs kyrka
Ulricehamn kommun
   Habo kyrka
Habo kommun
   Ulricehamns kyrka
Ulricehamn kommun
   Brandstorps kyrka
Habo kommun

Visa alla kyrkor nära...