Välj kartsajt: kyrkor

Österplana kyrka

3.8 i "vägt snittbetyg" (3)

Österplana kyrka är en kyrka som ligger i Kinnekulle församling i Götene kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Jag vill ge Österplana kyrka ett extra plus. För man har tänkt till när man tog vara på det gamla ifrån Österplana gamla kyrka. Det finns många fotografier ifrån den gamla kyrka.
  Idag så kom jag in i kyrkan tack till en trevlig vaktmästare. Jag fick även komma upp i tornet. Nu fick jag se hur Karin och Kerstin som klockorna ska blivit döpta till. Dom namnen fick de efter Haralds Stakes barn. Synd att Österplana nya kyrka är låst.Jag var här idag på återbesök. Kyrkan var låst.
  Trappan till klockorna Klockorna En spik! En häftig bild i tornet. Inne i en av klockorna Vapen på en av klockorna En klocka Trappan till klockorna Dörren till tornet Liljesten i vapenhuset Liljesten i vapenhuset Ljuskrona Dopfunten Kyrkorummet Minnesten över Harald Stake på kyrkogården Klockorna Fönster Österplana kyrkogård Österplana kyrkogård Österplana grinden till kyrkogården Sakristian Sakristian Läktaren Altaret Predikstolen Altaret Kyrkorummet Liljesten Kyrkorummet Orgeln Fönster Österplana kyrka ifrån kyrkogården

  0 0 2021-02-02 kl. 16:20
 • Betyg: 3Österplana kyrka invigdes 1877 och är en välbevarad kyrka från sin tid. I kyrkan finns en medeltida dopfunt. Den gamla kyrkogården ligger c:a 500 m V om den nya kyrkan.Österplana kyrka sommaren 1985. Foto: Åke Johansson.

  0 0 2012-05-02 kl. 18:32
 • Betyg: 5Kyrkan har en fantastiskt läge på Kinnekulle och syns vida omkring. Kyrkan är mycket välbevarad nyromansk kyrka från 1800-talets andra hälft. Kyrkan ligger en bit från bebyggelse.

  0 0 2011-03-11 kl. 19:30