Välj kartsajt: kyrkor

Hangelösa kyrka

3.3 i "vägt snittbetyg" (4)

Hangelösa kyrka är en kyrka som ligger i Källby församling i Götene kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4En ljus och trevlig kyrka. Roligt att få se dom här sten huvuden. Synd att dom sitter på vägen upp till tornet. Men det har pratas om att dom ska få en bättre plats i kyrkan i framtiden. Jag var här idag på återbesök men kyrkan var låst.Orgeln Läktaren Dopfunten Sakristian Målning i sakristian Predikstolen Kyrkorummet Altaret Altaret Stenhuvud första rummet till tornet Stenhuvud första rummet till tornet Trappan till tornet Kyrkorummet Hangelösa kyrka

  0 0 2021-02-27 kl. 18:08
 • Betyg: 3Det jag finner mest intressant i den här kyrkan är den signerade och åt S. Olof helgade dopfunten. Ovanför dopaltaret hänger en tavla av Bo Beskow. I övrigt är det en enkel och för tiden typisk kyrka. även om jag förtjustes lite lätt över dörrhandtaget!
  Omkring 1870 byggdes flera näst intill förväxling lika kyrkor i den här delen av Västergötland i en stil som jag finner föga attraktiv, och Hangelösa är en av dem.
  Hangelösa kyrka 4 maj 2015 Skulpturerna på predikstolen från 1872 kommer från den gamla kyrkan En bild av Sankt Olof eget foto Dopfunten är signerad Över dopaltaret hänger ett verk av Bo Beskow eget foto I vapenhuset Förklarande text till gravhällen I vapenhuset finns också en dopfunt i trä eget foto Välgjort signerat arbete

  0 0 2015-05-10 kl. 15:25
 • Betyg: 4Hangelösa nuvarande kyrka är den tredje i ordningen. Första kyrkan var troligen en stavkyrka i trä från omkring år 1 000. Den revs efter att en munk begått ett horsbrott inne i kyrkan. Därefter byggdes den medeltid stenkyrkan. Sveriges älsta St Olofsbild (utan huvud) finns i kyrkan liksom en mycket märklig dopfund från omkr 1130, vilken är signerad av stenmästern Johannes.
  Rolf Werner

  0 0 2012-04-02 kl. 17:30
 • Betyg: 3Som som många i den här trakten var Hangelösa kyrka ursprungligen en stenkyrka från tidig medeltid. Nuvarande kyrkan byggdes 1873 och är stor och rymlig, typisk för sin tid.

  1 0 2011-03-25 kl. 21:52

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hangelösa kyrka gillar även:

   Skeby kyrka
Götene kommun
   Källby kyrka
Götene kommun
   Ova kyrka
Götene kommun
   Skälvums kyrka
Götene kommun
   Husaby kyrka
Götene kommun

Visa alla kyrkor nära...