Välj kartsajt: kyrkor

Högåskyrkan

3.5 i "vägt snittbetyg" (4)

Högåskyrkan är en kyrka som ligger i Tibro församling i Tibro kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Jag tycker om det här sättet att bygga kyrka på. Kyrksalen, pastorsexpeditionen, samlingslokaler och alla intilliggande lokaler hänger samman, det gör att kyrksalen kan hållas öppen dagligen. Vid mitt besök pågick en gudstjänst. Kyrkan från parkeringsplatsen.

  0 0 2015-08-09 kl. 10:31
 • Betyg: 4För att var en kyrka av den moderna sorten är den ovanligt trevlig. Tyvärr lyckades jag inte komma i rätt tid för att fånga det vackra färgspelet från de färgade glasen i det höga fönstret. Däremot blev det fina skiftningar i krucifixet ovanför altaret som har en enkel men mycket vacker dukning.
  Det enda som saknades var en informationsbroschyr, men recensenten nedan (Tobbe a) har givit bra information.
  Eget foto Eget foto Det enkla är det vackra Eget foto Dopfunten och orgeln Eget foto Eget foto Eget foto Högåskyrkan 21 maj 2012

  1 0 2012-05-30 kl. 20:00
 • Betyg: 4Ett mycket lyckat 60-talsbygge i småkyrkorörelsen. Rymd och ljus och ändå nära som ett vardagsrum. Klockan 11 lyser solen in på östväggen och skapar fantastiska ljusspel med skuggor och dagrar. Väl värt ett besök bara för detta! Vackert och stramt kyrkfönster, vilket ger ett fint färgspel när solen ligger på. En kyrka för alla åldrar och alla sorters gudstjänster och andakter.Foto: Kerstin Pilblad. Högåskyrkans julkrubba Trettondedag jul 2011. Foto: Kerstin Pilblad. Kyrkfönster mot söder Högåskyrkan. Foto: Kerstin Pilblad. Ljus och rymd i Högåskyrkan. Foto: Kerstin Piblad 2011. Högåskyrkan detalj från altarets framsida. Foto: Kerstin Pilblad 2011. Altartavla

  2 0 2011-03-24 kl. 07:59
 • Betyg: 4Pingstdagen 1966 invigdes Tibro nya kyrka som även har samlingssal, kök, rum för barn- och ungdomsarbete samt expeditionslokaler. Arkitekt: Carl-Hampus Bergman, Stockholm.
  1983 gjordes en om- och tillbyggnad av Högåskyrkan. Arkitekt var då Voldemars Vasilis.
  Altaruppsats m m i ek är utförda av konstnären Harald Garmland. På kyrkans södra vägg hänger ett konstverk av Brita Wimnell och på norra sidan finns en Mariabild från 1993 tillverkad av Tibro-bildhuggaren Bengt Johansson.

  I Högås finns förutom kyrkan också pastorsexpedition, samlingssal samt lokaler för barn- och ungdomsverksamhet.
  högåskyrkan

  4 0 2009-12-13 kl. 16:52

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Högåskyrkan gillar även:

   Mölltorps kyrka
Karlsborg kommun
   Våmbs kyrka
Skövde
   Varnhems kloster...
Skara kommun
   Kungslena kyrka
Tidaholm kommun
   Norra Lundby kyrka
Skara kommun
   Skara S:ta Maria...
Skara kommun

Visa alla kyrkor nära...