Välj kartsajt: kyrkor

Tacksägelsekyrkan

3.2 i "vägt snittbetyg" (4)

Tacksägelsekyrkan är en kyrka som ligger i Karlsborgs församling i Karlsborg kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Kyrkan ligger vackert i skogen. Vad gör det att det är en bit att åka, när det är en så vacker och rofylld plats. Kyrkan uppfördes åren 1983-84 och invigdes den 26 augusti 1984 av Biskop Helge Brattgård. Kyrkan är ritad av Rolf Bergh. Arkitektens strävan var kyrkan skall falla väl in i den närliggande naturen. Altare, ambo, knäfall och ljusbärare i trä, liksom processionskors och nattvardssilver är ritade av kyrkoherden Holger Fernström. Orgeln på tretton stämmor är byggd av Smedmans Orgelbyggeri i Lidköping, efter en skiss av Rolf Bergh. Kyrkan från begravningsplatsen 23 Aug 2016. Klockstapel står i skogen på begravningsplatsen 23 Aug 2016. I entrén hänger tre bonader komponerade av Margareta Sandberg-Hög. Kyrksalen mot altaret 23 Aug 2016. Kyrksalen från altaret 23 Aug 2016. Dopfundamentet

  0 0 2016-08-29 kl. 13:23
 • Betyg: 3Kyrkan ligger (kanske skenbart) utslängd i skogen i norra Karlsborg. Fortsätter man vägen fram finns faktiskt en del hus samt ett äldreboende. Men trist ser den ut och tyst och stilla var det. Hoppas någon kan komma in och bevisa motsatsen.
  Nytt besök: Så roligt när man kan ändra till det bättre! Kyrkan är trevlig invändigt med en altarbonad i lappteknik, ´`där varje ruta kan symbolisera en församlingsbo, nödvändig för att en enhet och helhet skall bestå´. citat från kyrkans broschyr.
  I övrigt finns text under bilderna.
  Utslängd i skogen eller nära några? Tacksägelsekyrkan 21 maj 2012 Glasmålning ´Vägen´ av Kristine Berg 1984.Foto:Bertil Mattsson Arkitekt Rolf Bergh Aposteln Petrus med nycklar och fisknät ett verk av Eva Spångberg Ljusbärare i modernt snitt Eget foto Den vänstra delen av triptyken Mittendelen av triptyken som kallas ´Livets källa´ En av tre bonader komponerade av Margareta Sandberg-Hög Solen gassade in och gav reflexer i altarbinaden Byggd av Smedmans orgelbyggeri Lidköping. Fläktmotor och bälgar är placerade i annat rum Väggbonaden ´Himlaljus´ med en tanke bakom av Gunvor Lindros ´Den ljusomstrålade Kristus´ av konstnär Harry W Svensson

  0 0 2012-05-29 kl. 21:44
 • Betyg: 3En vacker interiör, men jag kan inte fatta hur den har fått ta över som huvudkyrka i församlingen när man har garnisonskyrkan att tillgå?

  2 0 2011-11-26 kl. 19:31
 • Betyg: 3Ja, visst blir det helt annorlunda att komma in i kyrkan! Fin träinteriör. Här har jag firat några morgonmässor när präster och diakoner i Kåkinds kontrakt har träffats, dels till årligt konvent, dels till mindre samlingar. Allting är smått, smått (till golvytan), men det bidrar till trivseln. Utanför står furorna som katedralpelare. Sannerligen en rofylld plats, om än lite avsides.

  0 0 2011-03-30 kl. 19:47