Välj kartsajt: kyrkor

Horns kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Horns kyrka är en kyrka som ligger i Frösve församling i Skövde kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5En fin altartavla. Med Jesus är där familjen Laakso, maken Aimo, hustru Elma och son Seppo från Somero, Finland. Tavlan målades i Villa Wik i Somero, Finland av grevinnan Sigrid Oxenstierna-Aminoff som hade sin residens där på somrarna. Vintrarna bodde Sigrid i Sigridshov på Djurgården i Stockholm.

    0 0 2021-11-06 kl. 18:55
  • Betyg: 3En kyrka som jag gjorde återbesök idag. Jag bliv positivt över hur handikappanpassad den var med dörröppnare. Nu har jag även filmat här i.Kyrkorummet Dopfunten Läktaren och orgeln Altaret Predikstolen Dopfunten i vapenhuset Kyrkorummet Horns kyrka

    0 0 2021-05-13 kl. 14:32
  • Betyg: 4Kyrkan ´som aldrig är öppen´ bevisade motsatsen när vi kom dit i juni 2014. Interiören går i ljusblått och här finns allt från 1200-tal till 1900-tal.
    En kororgel med ovanligt utseende, dekorerad av Harry W Svensson 1982 är både söt och rolig, men har egentligen inte plats i kyrkan. Dopaltaret har fått maka åt sig, Gerd Allerts vackra bonad hänger nu under läktaren, där även en yngre dopfunt ska finnas (men som jag inte såg).
    Altartavlan från 1951 är målad av Sigrid Aminoff (f. Oxenstjärna) där Jerusalem placerats ovanför Billingen.
    I vapenhuset en oidentifierad gravhäll.
    eget foto Fyra kvinnoansikten på kororgelns vänstra sida Framstycket på kororgeln från 1982. Harry W Svensson har snidat och målat Kororgeln har trevliga målningar på överstycket eget foto Altartavlan från 1951 är målad av Sigrid Oxenstjärna- Aminoff Mycket enkel predikstol från 1899  ritad av F Liljekvist Dopfunten är från 1200-talet I fönstret den tidigare altarprydnaden Tyvärr saknas information om den här vackra gravhällen

    0 0 2014-06-22 kl. 17:01

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Horns kyrka gillar även:

   Flistads kyrka
Skövde kommun
   Tidavads kyrka
Mariestad kommun
   Böja kyrka
Skövde kommun
   Forsby kyrka
Skövde kommun
   S:ta Helena kyrka
Skövde
   Våmbs kyrka
Skövde

Visa alla kyrkor nära...