Välj kartsajt: kyrkor

Sandbäckskyrkan

3.7 i "vägt snittbetyg" (3)

Sandbäckskyrkan är en kyrka som ligger i Katrineholm-Stora Malms församling i Katrineholm kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Sandbäckskyrkan uppfördes 1972 efter ritningar av Anders Lundell. Söndagen den 3 september 1972 invigdes anläggningen av biskop Åke Kastlund, men blev aldrig invigd som kyrka. Bakom altaret finns ett altarskåp där mittendelen föreställer den nyfödde Jesus som uppvaktas av ´de vise männen´. Kyrkorummet har stolar i stället för bänkar för att vara ett flexibelt gudstjänstrum. Jag besökte kyrkan 21 Sep 2017. Altarskåpet. Altaret och altarskåpet. Altaret och altarskåpet. Kyrksalen från altaret. En plats att tända ett ljus på. Dopfunten och en flygel. Ett sidoaltare. Kyrksalen mot altaret. ´Vår i Sörmland´. Den tidigare altartavlan. Kyrkan från vägen.

  0 0 2018-06-24 kl. 09:40
 • Betyg: 5Det blev fint i Sandbäckskyrkan när altarskâpet frân gamla kyrkan flyttades hit. Den heliga familjen tycks trivas.

  Efterkrigstidens kyrkor ser ofta ut som kloster i stränga ordnar. Fanns det behov i samhällets förvandling av kyrkor som skyddande fästningar?

  8 0 2010-10-08 kl. 16:29
 • Betyg: 3En ljus och trevlig stadsdelskyrka som också inrymmer församlingshem, (mm?) Som altartavla har man nu det fina altarskåpet av Lars Lindekrantz som flyttats från Katrineholms kyrka. Den tidigare altartavlan i form av en textilkonstnärs verk (Greta Ruda) hänger nu på ena långsidan. Mer vacker konst finns att beskåda, såväl textil som oljemålning.från kyrkans tidning ´Vår i Södermanland´ Eget foto Den tidigare altartavlan en vacker vävnad En söt mobil i korets sidofönster Altartavlan som kom från Katrineholms kyrka Foto:Bertil Mattsson

  0 0 2009-11-20 kl. 19:52