Välj kartsajt: kyrkor

Franciscuskapellet

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

Franciscuskapellet är en kyrka som ligger i Nyköpings församling i Nyköpings kommun. Hela byggnaden kallas Franciscusgården, men våning 1-2 är f n uthyrd till kommunal förskola. Våning 3 rymmer kyrksal och ett samlingsrum. Byggnaden är utförd i rött lertegel, kalksten och trä. Den pulpettak med falsad plåttäckning.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4En enkel liten klockstapel står på berget och förråder att här kanske finns ett kapell. Här finns Franciskusgården som inrymmer kapellet som är byggt i tegel.
  I byggnaden finns kommunal förskoleverksamhet på våning 1 och 2, kapellet och samlingslokaler på vång 3. Entrén ligger i markplan om man följer vägen upp för den branta backen.Här finns även ett sidokapell med en vacker skulptur, föreställande den helige Franciskus.Bengt Olof Kälde har utfört en mosaikfris som hänger på norra väggen och Erik Sand har gjort altarprydnaden.
  eget foto eget foto Mosaik på norra väggen utförd av Bengt Olof Kälde Altarprydnaden är snidad i trä av Erik Sand Strängnäs eget foto Utanför kyrkan Ljusträdet Vy från altaret Det tycks finnas två kyrkorum i kapellet det här är det mindre sidokapellet I sidokapellet eget foto

  0 0 2014-07-27 kl. 20:51
 • Betyg: 3Franciscusgården ligger på kulle i Rosenkällaområdet. Den har ritats av Nils Tesch. Byggnaden är uppförd i rött hårdbränt tegel 1970-71. Namnet hör samman med den befintliga altarskivan från Franciscanernas kyrka. Här finns kapell, samlingssalar, rum för barn och ungdomsverksamhet mm. Altarprydnaden är utförd i träsnide av Erik Sand. På den norra väggen finns en mosaikfris komponerad av Bengt Olof Kälde. Vällingklockan från lantgården Rosenkälla hänger i vapenhuset, används till själaringning och för att kalla till bön i huset. Kapellet är endast öppet vid förättningar och var i dag stängt. Ena gaveln och den lummiga baksidan. Baksidan är vacker och lummig.

  0 0 2013-06-07 kl. 15:08