Välj kartsajt: kyrkor

Hällby kyrka

3.3 i "vägt snittbetyg" (3)

Hällby kyrka är en kyrka som ligger i Hällby församling med Tumbo och Råby-Rekarne i Eskilstuna kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Exteriört liknar det inte en kyrka, inte vacker men som Barbro Thörn säger, kommer man väl in, så är här en hemtrevlig mijö. Kyrkan är en så kallad småkyrka med både kyrkorum och lokaler för församlingens övriga verksamhet. Ytterväggarna är av gulgrått tegel och taket täckt av tvåkupigt tegel. Norr om kyrkan finns en fristående klockstapel med två klockor. Predikstolen pryds med symboler för de fyra evangelisterna. Altarbordet och korets inredning fick sin nuvarande utformning 1973. Kyrkan var låst men vänlig personal lät mig få komma in. Predikstolen. Kyrksalen från altaret överst kyrkans orgel. Altaret och altartavlan gobelängen av Viveka Lindberg. Kyrksalens bakre del. I ett rum bredvid barnens hörna. Kyrkans orgel. Dopfunten och den tidigare altartavlan. Ett krucifix i stort format hänger omedelbart framför koret.  Dopfunten har fått en rik utsmyckning.

  2 0 2013-04-19 kl. 14:21
 • Betyg: 2Den må vara spännande interiört med mycket intressant att titta på för de historisk intresserade, men för en fotogalning som mig själv så räcker det exteriöra inte till för att ge den godkänt.Hällby kyrka 2011

  2 1 2011-04-24 kl. 20:13
 • Betyg: 4Hällby kyrka från 1931 må se oansenlig ut exteriört och även så vid en första anblick interiört. Men börjar man se sig omkring så finner man den ena fantastiska detaljen efter den andra! Det mesta är verk av bildhuggaren Albin Helldén som gjort 22 bänksidor i trärelief med såväl bibliska som profana motiv. Dopfunt, offerstock, bilderna på predikstolen (sannolikt också den på ljudtaket). Ljuskronor och t.o.m. ventilationsgallret! Verkligen snyggt!
  Den vackra altargobelängen är vävd av Viveka Lindberg.
  Hemtrevlig miljö med det fina samlingsrummet.
  Se bildtexter f.ö.
  Ovanför bakre porten Både profana och bibliska motiv finns på bänksidorna Eva i Edens lustgård och på nästa bänk en smed med städ och ässja Adam i lustgården Ett trevligt samlingsrum i bakre delen av kyrkan En tavla som visar interiören före renoveringen Så näpen! Foto:Bertil Mattsson Foto:Bertil Mattsson Foto:Bertil Mattsson Från detta håll ser hon betydligt mindre ut Eget foto Eget foto Jakobs stege. Foto:Bertil Mattsson Eget foto Den vackra altargobelängen av Viveka Lindberg Eget foto De fyra evangelisterna i trärelief av Albin Helldén. Också ovanpå ljudtaket en träskulptur Eget foto Även ljuskronorna är träarbeten av Albin Helldén Detalj av bänksida - Moses blir funnen i vassen. Foto:Bertil Mattsson Även offerstocken är av Albin Helldén Det vackraste ventilationsgaller jag någonsin sett! Även det av Albin Helldén. Skåpdörrarna till det gamla altarskåpet(som nu hänger vid dopfunten)

  1 0 2011-03-16 kl. 20:50

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hällby kyrka gillar även:

   Heliga Trefaldig...
Arboga kommun
   Strängnäs domkyr...
Strängnäs kommun
   Härkeberga kyrka
Härkeberga, Enköping kommun
   Lids kyrka
Nyköping kommun
   Yttergrans kyrka
Håbo kommun
   Kvistbro kyrka
Lekeberg kommun

Visa alla kyrkor nära...