Välj kartsajt: kyrkor

Östra Karaby kyrka

3.8 i "vägt snittbetyg" (3)

Östra Karaby kyrka är en kyrka som ligger i Reslöv-Östra Karaby församling i Eslöv kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans DatumBetyg: Bäst betyg Sämst betyg

  • Betyg: 4Ligger uppe på Karabybacke som erbjuder en fantastisk utsikt. Det sägs att vid klart väder kan man se 45 kyrkor. År 1917 genomfördes en omfattande restaurering. På norra väggen mellan kor och långhus finns ett avtryck av en stor hand. Sägnen säger att den inte går att tvätta bort eller måla över. Korfönstrets glasmålning utfördes 1946 av konstnären Eric Alsmark, Malmö. Kyrkan har aldrig haft torn. Nordost om kyrkan står en klockstapel av ek.

    0 0 2022-04-26 kl. 19:28
  • Betyg: 4Kyrkan har ett fantastiskt läge högt uppe på en ås, vilket var tydligt även om mitt besök skedde i skymningen. I det inre enkel utan större utsmyckningar. Vapenhuset är beläget i norr ovanligt nog.Exteriör 30 oktober 2016. Klockstapeln. Dopfunten. Interiör mot väster. Altaret. Predikstolen. Interiör 30 oktober 2016.

    0 0 2016-11-03 kl. 15:07
  • Betyg: 4Högt uppe på en ås med milsvid utsikt ligger denna vackra kyrka från tidig medeltid, typisk skånsk med trappgavlar och allt. Interiören är enkel men vacker, och ljuset är väldigt speciellt tack vare det öppna läget. Utsikten från kyrkogården är bara den värt ett besök! Gudstjänst-tider kan du hitta på www.reslov.com.

    1 0 2009-01-24 kl. 23:00

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Östra Karaby kyrka gillar även:

   Gårdstånga kyrka
Eslöv kommun
   Hallaröds kyrka
Höör kommun
   Dalby Heligkors ...
Dalby i Lunds kommun
   Fulltofta kyrka
Hörby kommun
   S:t Matteus kyrka
Malmö kommun
   Everlövs kyrka
Sjöbo kommun

Visa alla kyrkor nära...