Välj kartsajt: kyrkor

Alsens kyrka

4.3 i "vägt snittbetyg" (2)

Alsens kyrka är en kyrka som ligger i Alsens församling i Krokom kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5En lyckad återuppbyggnad från 1924 efter att 1847 års kyrka brunnit. Harmonisk interiör i nyklassicistisk stil med tre skepp. Predikstolens fält målade av Gunnar Torhamn och krucifixet på korväggen är ett verk av Olof Ahlberg.
  Från gamla kyrkan finns flera verk av Johan Edler d.ä.; statyerna i koret, nummertavla, dopängel och ståndur. I södra skeppet finns en målning från 1400-talet mycket effektfullt placerad.
  Den 18-stämmiga orgeln är byggd 1970 av Åkerman & Lund.
  Väl värd en omväg som dessutom är naturskön.
  Eget foto Vid uppgången till läktaren i vapenhuset finns denna målning Tysk text med bild och namn gällande Karl XII. Bevarad drr från gamla kyrkan Effektfull placering av den gamla målningen Statyerna på ömse sidor altaret är utförda av Johan Edler d.ä. 1762 Nummertavla av Johan Edler d.ä. Notera den förgyllda duvan på ovansidan av nummertavlan Predikstolens fält är målade av Gunnar Torhamn Vacker dopängel och stiligt golvur (1779) båda utförda av Johan Edler d.ä. Harmoniska linjer Eget foto

  0 1 2011-07-05 kl. 10:07
 • Betyg: 5Här har jag tillbringat en del högmässor samt ett flertal trevliga musikaftnar. Kyrkan är som gjord för musik.
  När jag var liten besöktes kyrkan och sedan intogs en fika på hembygdsgården, därefter promenerade man bort till tunnbrödsbageriet,
  Alsens kyrka i Krokoms kommun.

  1 0 2010-08-26 kl. 21:41

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Alsens kyrka gillar även:

   Mattmars kyrka
Åre kommun
   Offerdals kyrka
Krokom kommun
   Hållandsgårdens ...
Undersåker
   Norderö kyrka
Östersund kommun
   Kalls kyrka
Åre kommun
   Åre gamla kyrka
Åre kommun

Visa alla kyrkor nära...