Välj kartsajt: kyrkor

Skånings Åsaka kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (4)

Skånings Åsaka kyrka är en kyrka som ligger i Axvalls församling i Skara kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Den ligger vackert med utsikt över åkrarna, Skånings Åsaka kyrka. Stilen är typisk för 1800-talskyrkor och bjuder inte på några större överraskningar. Vill man komma in och titta måste man numera ringa i förväg, vilket jag inte hade gjort, så det blev ett utvändigt besök.

  0 0 2021-09-10 kl. 15:29
 • Betyg: 3En stor och fin kyrka. Jag är döpt i denna kyrka. Jag var här idag på återbesök men kyrkan var låst.Kyrkorummet Kyrkorummet Liljesten Ljuskrona i vapenhuset Grinden Skånings Åsaka kyrka Trappan till tornet Orgeln Kyrkorummet Skånings Åsaka kyrka Kyrkorummet Sakristian Predikstolen Läktaren Ljusstake Altaret Dopfunten Krucifix Äldre altartavla

  0 0 2019-04-13 kl. 15:13
 • Betyg: 4Egentligen är kyrkan en högst ordinär 1800-talskyrka men det goda mottagandet av kyrkvärden Lena motiverar minst fyra stjärnor. Man kan beklaga att den fina medeltidskyrkan fick skatta åt förgängelsen men 1800-talskyrkan är i mycket gott skick och syns högt i landskapet. I kyrkan finns en del bevarade detaljer från den gamla kyrkan som dopfunt, altare och kalvariegrupp. Biskoparna var församlingsbor i flera hundra år på biskopsgården Brunsbo och några av dem vilar på kyrkogården.Exteriör juli 2015. Interiör juli 2015. Kyrkan med omgivningar juli 2015.

  0 0 2015-07-16 kl. 10:43
 • Betyg: 5På kyrkogården finns de gamla biskopsgravarna. Från medeltiden till 1935 var gården Brunnsbo bostad för Skaras episkopos. Jesper Svedberg var en av dem:

  Herre signe du och råde.

  Sista namnet på biskoparnas gravstenar är Sven Danell. Som radioröst och författare betydde han mycket. Det han skrev om livet bland Nuckösvenskarna går till historien.

  Gud ske pris i allo lande!

  7 0 2009-02-27 kl. 18:21

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Skånings Åsaka kyrka gillar även:

   Varnhems kloster...
Skara kommun
   Väversunda kyrka
Vadstena kommun
   Heda kyrka
Ödeshög kommun
   Rogslösa kyrka
Vadstena kommun
   Nässja kyrka
Vadstena kommun
   Vadstena kloster...
Vadstena kommun

Visa alla kyrkor nära...