Välj kartsajt: kyrkor

Saleby kyrka

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Saleby kyrka är en kyrka som ligger i Sävare församling i Lidköping kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4En fin och stor kyrka! En trevlig sak med denna är ju att den har den äldsta daterade kyrkklockan i landet. Jag ger ett plus för att den har både torn och klockstapel. Jag var här idag återbesök. En trevlig präst öppnade kyrka och jag fick även gå upp i tornet. Mycket trevligt!Dopfunten Läktaren Kyrkorummet Kyrkorummet Ett fönster Kyrkklockan Kyrkklockan Båda kyrkklockorna Klockstapeln Saleby kyrka Kyrkorummet Klockstapeln Klockan Saleby kyrka Saleby kyrka Vinden

    0 0 2020-12-30 kl. 14:59
  • Betyg: 4Saleby kyrka har den äldsta daterad kyrkklockan i landet, en med runinskrift från 1228. Den hänger i den lilla klockstapeln utanför kyrkan. Interiören är ljus och luftig. Infällt i golvet finns ett par liljestenar. Ovanför dopaltaret hänger en fin väv av Kerstin Persson, textilkonstnär.
    För övrigt finns få uppgifter om kyrkan, även på webben går uppgifter isär, så det är bara att hoppas att det kommer en beskrivning så småningom.
    Eget foto Gammal gravsten som nu står i vapenhuset Från gamla kyrkan finns en skadad cuppa till dopfunt Det högra korfönstret Det vänstra korfönstret Vacker väv av textilkonstnär Kerstin Persson. Foto:Bertil Mattsson Vackert antependium Eget foto Eget foto Den här dagen skulle det bli konsert på flygel Eget foto Eget foto Väggtextil av Kerstin Persson Liljestenar infällda i golvet (och en gravhäll)

    2 1 2009-09-26 kl. 21:10

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Saleby kyrka gillar även:

   Lindärva kyrka
Lidköping kommun
   Råda kyrka
Lidköping kommun
   Skara S:ta Maria...
Skara kommun
   Ova kyrka
Götene kommun
   Söne kyrka
Lidköping kommun
   Skälvums kyrka
Götene kommun

Visa alla kyrkor nära...