Välj kartsajt: kyrkor

Lindärva kyrka

4.2 i snittbetyg (5)

Lindärva kyrka är en kyrka som ligger i Sävare församling i Lidköping kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Nog är det lite sorgligt att hitta en sevärdhetskyrka låst en vanlig vardag mitt i sommaren. Men visst är den vacker även utvändigt och kyrkogården bjuder på flera intressanta äldre gravar. Lite av interiören går att ta del av genom att fotografera in genom fönstren, men muralmålningarna är tyvärr för bleka för att kunna ses på detta sätt.

    0 0 2022-07-31 kl. 18:49
  • Betyg: 5En liten och mysig kyrka. Jag var här idag på återbesök. Kyrkan var öppen.Lindärva kyrka Läktaren Dopfunten Kyrkorummet Trappan till tornet Kyrkorummet Lindärva kyrka Altaret Målningar Ingången Altaret Kyrkorummet Altaret  Målningar Ett fönster Lindärva kyrka

    0 0 2019-11-01 kl. 18:15
  • Betyg: 4Det är något speciellt med kyrkor med målningar. Gillar designen och det finns gott om gamla allmogegravstenar. Mer finns att läsa på min blogg www.photohunter.blog

    0 0 2019-08-25 kl. 07:39
  • Betyg: 4Lindärva kyrka uppfördes på 1100-talet, men tornet är något yngre. Kyrkans valv är från 1400-talet. Målningarna tillskrivs mäster Amund, men är troligtvis utförda av någon lokal mästare.Lindärva kyrka  maj 2004. Foto: Åke Johansson.

    0 0 2015-05-18 kl. 06:55
  • Betyg: 5Även om målningarna numera anses vara gjorda av en lokal konstnär (och alltså inte mäster Amund) vill jag ge den här charmiga kyrkan fem stjärnor.
    Här finns många fina detaljer som t.ex det romanska fönstret mellan kor och sakristia. Jag föll också för det vackra mönstret som gick igen på läktarbröstet, predikstol och dörren därtill. En kormatta av Agda Österberg i en för henne ovanlig färgsättning i blått och grått.
    Ett stort tack till vaktmästare Jonas som såg till att jag kunde komma in i kyrkan när ordinarie vaktmästare var upptagen av annat!
    I övrigt: se bilder med text.
    Predikstol från 1719 i ursprungligt utförande Även dörren till predikstolen har det vackra mönstret En ovanlig rosenprydd liten lampett Altaruppsats från 1734 I koret målningar som tillskrivits mäster Amund  men numera anses vara av en lokal konstnär Ett romanskt fönster mellan kor och sakristia Kristushuvud från 1500-talet Golvur från 1960-talet  skänkt till församlingshemmet av ett äkta par församlingsbor Spår av en äldre ingång Vackert bokstöd och timglas  samt sköldar påljudtaket Här finns en något svårtydd text ingraverad Vacker dekor på läktarbarriären Lindärva kyrka 4 maj 2015 Lindärva kyrka 4maj 2015 Vacker och rolig detalj på taket Överst står i alla fall IHS Stenkors som kan ha utgjort gaveln till en s.k. eskiltunakista

    0 0 2015-05-17 kl. 11:28

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Lindärva kyrka gillar även:

   Råda kyrka
Lidköping kommun
   Forshems kyrka
Götene kommun
   Husaby kyrka
Götene kommun
   Skara S:ta Maria...
Skara kommun
   Västerplana kyrka
Götene kommun
   Hedareds stavkyrka
Borås kommun

Visa alla kyrkor nära...