Välj kartsajt: kyrkor

Otterbäckens kyrka

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

Otterbäckens kyrka är en kyrka som ligger i Amnehärads församling i Gullspång kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3En ny kyrka i min smak. Jag var här idag med kyrkan är för ny för att jag ska komma tillbaka. Den var låst idag.Otterbäckens kyrka Otterbäckens kyrka

  0 0 2019-05-18 kl. 16:12
 • Betyg: 4När jag gick in i den här moderna kyrkan från 1965 hade jag inga stora förväntningar. Vid första ögonblicket tänkte jag : Jaha, inte så mycket att se. Men - när jag började se mig omkring upptäckte jag det ena konstverket efter det andra!
  Korväggen är mycket effektfull med sina reliefer och korset i smide och glas mycket vackert. Det är gjort av Curt Dejmo, som även gjort det stora fönstret i smide och glas vid dophörnan.
  Framför allt är det de stora ´flaken´ som hänger i taket som gör att intrycket initialt blir negativt, men dessa glömde jag snart nog när jag började syna de små detaljerna!
  Ett verk av Harry W Svensson Korset i smide och glas är utfört av Curt Dejmo Uppsala eget foto En förtjusande liten ängel på pianot Votivskeppet finns naturligtvis också med Finstämd men enkel ambo Otterbäckens kyrka 2 juli 2014 Ett verk av Harry W Svensson Ett verk av Harry W Svensson Vid närmare påseende är korväggen fylld med reliefer Dopfunten fast förankrad i golvet Dophörnan Vid dopfunten finns ett fönster i gals och smide utfört av Curt Dejmo Uppsala

  3 0 2014-07-02 kl. 21:47

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Otterbäckens kyrka gillar även:

   Södra Råda gamla...
Gullspång
   Visnums-Kils kyrka
Kristinehamn kommun
   Älgarås kyrka
Töreboda kommun
   Mariestads domky...
Mariestad
   Leksbergs kyrka
Mariestad kommun
   Ramundeboda kyrka
Laxå kommun

Visa alla kyrkor nära...