Välj kartsajt: kyrkor

Fågelö kapell

4.0 i "vägt snittbetyg" (3)

Fågelö kapell är en kyrkobyggnad på Torsö i Skara stift. Kyrkobyggnaden tillhör Mariestads församling. Ett tidigare kapell på platsen uppfördes 1698 och revs 1882. Det nuvarande Fågelö kapell uppfördes i trä med torn år 1882 på Fågelö gårds mark vid Fågelöviken enligt Albert Törnqvists ritningar. Kapellet består av ett rektangulärt långhus med tresidigt avslutat kor i öster och ett smalare kyrktorn i väster. Norr om koret finns en vidbyggd sakristia.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Ett litet och mysig kapell. Jag var här idag och det var bästa på hela dagen.Ingången Trappan till tornet Kyrkorummet Dopfunten Figurer Altaret Dopfunten Kyrkorummet Fågelö kapell

  0 0 2019-05-18 kl. 16:09
 • Betyg: 4Fortsätter man ut lite längre mot Brommö när man varit i Torsö kyrka, hittar man ett trevligt litet träkapell. Det finaste härinne var de gamla träskulpturerna från en äldre predikstol som fått plats på den nya. Kapellet stod olåst när vi kom en lördagkväll, men vi blev berömvärt kollade av någon från gården intill som nog bedömde oss som ofarliga, så h*n vände och for tillbaka till gården.
  Vid nytt besök 2013 finner jag att träskulpturerna på predikstolen är borta - gömda av säkerhetsskäl, eller stulna?
  Oavsett vilket är det här en underbar miljö, där den sköna minneslunden är en tillgång!
  I minneslunden finns en liten källa med rinnande vatten Fågelö kapell 18 juni 2013 eget foto eget foto vackert kläde på predikstolen Snyggt helhetsintryck eget foto Votivskepp En modell av kapellet. Halmslöjd gjord av Anne-Marie Svensson på västväggen Hoppas den charmiga orgeln också låter bra! eget foto Vilsam miljö i minneslunden

  1 0 2013-06-23 kl. 22:00
 • Betyg: 4Ett charmerande kapell med kyrkogård omkring. Broschyren ger inte många ledtrådar, men det har funnits ett äldre kapell från 1698, som revs 1882 då det nuvarande byggdes. Någon altartavla finns inte utan i fonden finns ett fönster där den omkringliggande vänerskärgårdsnaturen blir altartavla. Annars mycket enkelt!

  0 0 2012-05-01 kl. 19:44

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Fågelö kapell gillar även:

   Kinne-Vedums kyrka
Götene kommun
   Västerplana kyrka
Götene kommun
   Husaby kyrka
Götene kommun
   Varnhems kloster...
Skara kommun
   Norra Lundby kyrka
Skara kommun
   Gökhems kyrka
Falköping kommun

Visa alla kyrkor nära...