Välj kartsajt: kyrkor

Brännemo kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Brännemo kyrka är en kyrka som ligger i Götlunda församling i Skövde kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3En kyrka som jag var på återbesök idag. Kyrkan var öppen mycket trevligt. En liten och fin kyrka mitt i skogen.Ingången Trappan till tornet Orgeln Kyrkorummet Ett ljus Läktaren och orgeln Altaret Dopfunten Predikstolen Kyrkorummet Brännemo kyrka Brännemo kyrka

    0 0 2018-05-12 kl. 17:30
  • Betyg: 4Brännemo kyrka byggdes 1919-1923 efter ritningar av komministern Ernst Wennerblad . Stilen är klassicistisk . Kormålningen är målad av Simon Sörman 1948 . Motivet är Vandringen i ljuset från korset . På ömse sidor om koret är målat en ung familj på ena sidan och på andra sidan en livstyngd människa som får hjälp av gudstron . Landahlska väckelsen är en del av kyrkans förhistoria . Väckelseprästen hette Mårten Landahl var verksam fram till 1867.

    0 2 2013-07-25 kl. 06:06
  • Betyg: 4Efter en mil på krokiga vägar dyker den den lilla kyrka upp. Den lyser i solen, är ny-kalkad sen ca 5 år tillbaka. På baksidan har markägaren avverkat skogen vilket är trist. Anne-Marie kyrkans vaktmästare låser upp åt oss. Kyrkan är sparsamt inredd, ger en varm känsla, den är vacker. Det är 27 år sedan vi var här jag och min bror, det var på hans bröllopsdag.Kyrkans övre högra hörn. Altaret. Markägaren har tagit ner skogen nära krkan.

    1 0 2010-05-05 kl. 08:13

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Brännemo kyrka gillar även:

   Härkeberga kyrka
Härkeberga, Enköping kommun
   Yttergrans kyrka
Håbo kommun
   Bromma kyrka
Stockholm kommun
   Tensta kyrka
Uppsala kommun
   Vendels kyrka
Tierp kommun
   Dannemora kyrka
Östhammar kommun

Visa alla kyrkor nära...