Välj kartsajt: kyrkor

Härna kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Härna kyrka är en kyrka som ligger i Södra Vings församling i Ulricehamn kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3En liten och mysig kyrka. Jag var här idag och kyrkan var låst.Ingången Härna kyrka

  0 0 2020-04-18 kl. 19:31
 • Betyg: 4En av alla dessa låsta kyrkor. Den tycks också vara bortglömd då den inte finns med i boken om kyrkor i Skara stift....
  Här lär ska finnas en unik altartavla, den skulle jag gärna vilja ta mig en titt på...
  Ja, altartavlan och predikstolen är tydligt märkta av donatorerna. Bådas namn och datum finns med på predikstolen och på altartavlan finns Börje Drakenberghs (donatorn) porträtt bland Jesu lärjungar.
  Kyrkan nyrenoverad 2010 efter att ha varit stängd i två år, kyrkorummet blev ljust och modernt med flyttbara bänkar. Fönstren är mycket vackra och värda att titta lite extra på.
  Den vackra predikstolen med donatorernas namn inskurna Om orgeln nämns inte ett ord i beskrivningen Christina Stierna och Börje Drakenbergh ville ha sina namn på predikstolen som tack Datum för donationen av predikstolen Ett piano finns nedanför predikstolen Ikon i fönsternischen I vapenhuset Vacker dekor på dörrarna Härna kyrka 21 maj 2012 Eget foto Solur på väggen I bakre raden till höger med vit krage syns Börje Drakenberghs ansikte ett krav för donationen

  0 0 2015-10-13 kl. 14:57
 • Betyg: 4Härna kyrka uppfördes runt år 1200, men har byggts om under seklerna. Vapenhuset byggdes år 1900. Vid en restaurering år 1954 försökte man återställa en del av kyrkans medeltida karaktär. Ett stycke NO om kyrkan står en 3,85 m hög runsten - Vg 161.Härna kyrka sommaren 1994. Foto: Åke Johansson.

  3 0 2014-06-11 kl. 05:59

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Härna kyrka gillar även:

   Hedareds stavkyrka
Borås kommun
   Bottnaryds kyrka
Jönköping kommun
   Gökhems kyrka
Falköping kommun
   Mularps kyrka
Falköping
   Habo kyrka
Habo kommun
   Gudhems kyrka
Falköping kommun

Visa alla kyrkor nära...