Välj kartsajt: kyrkor

Hackvads kyrka

4.3 i "vägt snittbetyg" (4)

Hackvads kyrka är en kyrka som ligger i Edsbergs församling i Lekeberg kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Inte så mer att nämna om kyrkan, 2010 firades 100 år efter återuppbyggnad och en skrift framställdes till jubileet. Dessutom finns en äldre historisk skrift. Jag har en del äldre bilder och även nutida, det finns även bevarat en kyrkskola strax intill där vi firar Hackvad dagen bland annat varje år. Lite av det finns på föreningens hemsida och flera skolkort av äldre datum med kyrkan som bakgrund på hackvad.seDenna vägskylt finns vid kyrkan utsikten är gratis. Historisk skrift av Torsten Lund från 1941 men finns nu i nyttryck och ligger i regel i kyrkan att Jubileumsskrift från 2010.

  1 0 2016-04-01 kl. 16:49
 • Betyg: 4Här har tidigare stått minst två äldre kyrkor, den första troligen redan på 1100-talet. 27 april 1902 ödelades den förra kyrkan av en brand. Ett fåtal inventarier hann räddas. Nuvarande kyrka uppfördes 1909- 1910 efter ritningar av arkitekt Magnus Dahlander. Orgeln tillkom 1910 och är den enda i dag bevarade av orgelbyggaren Kaspar Thorsell, Göteborg. Den har 10 stämmor, 2 manualer och pedal och är bevarad i originalskick. Altaret pryds av en vacker glasmålning, föreställande Jesus, den gode herden. Kyrkan från kyrkogården. Predikstolen. Altaret och altartavlan. Altartavlan är en glasmålning föreställande Jesus den gode herden. Kyrksalen från altaret. Dopfunten. Orgelläktaren. Kyrksalen mot altaret.

  0 0 2015-09-18 kl. 19:38
 • Betyg: 5Man blir glad av Hackvads kyrka, både av exteriör och interiör. Låt för all del ingen ´nyskapande´ arkitekt förstöra den här fina kyrkan!
  Efter en brand 1902 fick stadsarkitekten i Örebro Magnus Dahlander uppdraget att rita den nya kyrkan som byggdes upp på den brunna kyrkans murar.
  Hela kyrkan andas jugend, små rosor pryder dörrar och orgel bl.a . Pelarna på norra sidan pryds av bilder på profeter från Gamla Testamentet och på södra sidan av evangelisterna.
  I övrigt se bilder med text.
  eget foto Hackvad har tydligen hetat Hagva förr Den forna tuppen vilar nu i sakristians fönster eget foto Ett porträtt av Olof Larsson läkarmissionspräst och sjömanspräst i Afrika och Tyskland f. i Hackvad Dopfunt av Erik Sand framför glasmålningen ´Livets träd´ Pelarna på södra sidan har bilder på evangelisterna eget foto Hesekiel Jeremias Markus eget foto eget foto Hackvads kyrka 11 september 2013 Dörren till predikstolen med små jugendrosor Esaias bild har fått skador... Matteus återfanns på pelaren uppe på läktaren Pelarna på norra sidan har bilder av profeter ur Gamla Testamentet Hackvad kyrka 25 mars 2012 Snygg vred series pastorum I vapenhuset eget foto

  2 0 2013-09-12 kl. 21:03
 • Betyg: 5Mitt i drumlinlandet ligger Hackvads kyrka. Efter en brand byggde man renaste jugend av österrikiskt snitt. Vackert som Wien i flämtningen före första världskriget.

  Magnus Dahlander hette arkitekten.

  5 0 2008-12-02 kl. 06:58

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hackvads kyrka gillar även:

   Heliga Trefaldig...
Arboga kommun
   Norra Fågelås ky...
Hjo kommun
   Våmbs kyrka
Skövde
   Lids kyrka
Nyköping kommun
   Strängnäs domkyr...
Strängnäs kommun
   Habo kyrka
Habo kommun

Visa alla kyrkor nära...