Välj kartsajt: kyrkor

Svennevads kyrka

3.7 i "vägt snittbetyg" (3)

Svennevads kyrka är en kyrka som ligger i Sköllersta församling i Hallsberg kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Tidigare kyrka på platsen var uppförd på medeltiden. Nuvarande kyrka i gustaviansk stil uppfördes åren 1782- 86 under ledning av Gustav Philip Wennerstedt. Kyrkan har en stomme av sten och består av långhus med rundat kor i öster. Norr om koret finns en vidbyggd sakristia. Vd långhusets västra kortsida finns ett kyrktorn som är indraget i långhuset. Altartavlan av Pehr Hörberg är tillverkad 1793. Kyrkan från väster. Kyrkan från öster. En Stigport mot parkeringsplatsen. Kyrkan från parkeringsplatsen.

  0 0 2014-05-09 kl. 18:14
 • Betyg: 4Pehr Hörbergs altartavla har tre hål avsiktligt gjorda och med ett fönster bakom får det effekten att det verkligen lyser i lyktorna som finns på målningen! Dit ska man inte åka efter mörkrets inbrott om man vill uppleva detta fenomen.
  Att herrskapet på Skogaholm haft stort inflytande kan man se av mängden begravningsvapen i kyrkan.
  Predikstolen i gustaviansk stil i svart och guld, dopfunten i samma stil men med andra färger är vid sidan om altartavlan sevärda. För att inte tala om fasaden från Pehr Schiörlins orgel som dock senare fått nytt verk.
  1646 är nästan det enda som går att utläsa här... Eget foto Begravningsvapen över Anders Wennerstedt på Skogaholm född 1650 död 1723 Orgelfasaden till Pehr Schiörlins verk som 1982 byttes ut och 1955 om- och tillbyggdes. Den ståtliga gustavianska dopfunten med en urna överst Minne över friherre Armfeldt född i Stralsund 1762 död på Skogaholm1786 Begravningsvapen över Catarina Rosenberg född 1653 död 1717 på Skogaholm Begravningsvapen över krigsrådet Simon Rosenberg död 1685 Putto som ser åt höger pendang till den förra Putto som tittar åt vänster Begravningsvapen över baron Carl Wennerstedt ägare till Skogaholm Notera de tre ljusa punkterna! Det är medvetna hål i tavlan för att illustrera lyktorna. Eget foto

  0 0 2011-05-07 kl. 20:57
 • Betyg: 5Svinens vadställe fick namnet fixat på 1700-talet då storyn om kung Svenne fejkades.

  En underbar kyrka där herrskapet på Skogaholm vilar under golvet. Välbevarad som få har den volymen anpassad till en socken där många bodde och många gick i kyrkan.

  Så inte längre. Invånarna bor i stan och Skogaholms herrgård har flyttat till Skansen.

  5 0 2008-12-21 kl. 12:55

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Svennevads kyrka gillar även:

   Boo kyrka
Hallsberg kommun
   Sköllersta kyrka
Hallsberg kommun
   Kumla kyrka
Kumla kommun
   Hackvads kyrka
Lekeberg kommun
   Västra Vingåkers...
Vingåker kommun
   Skedevi kyrka
Finspång kommun

Visa alla kyrkor nära...