Välj kartsajt: kyrkor

Sevalla kyrka

2.7 i "vägt snittbetyg" (3)

Sevalla kyrka är en kyrka som ligger i Tillberga församling i Västerås kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3Även om Sevalla kyrka har en pampig altaruppsats så är målningen i densamma enligt mitt tycke gräsligt ful. Konstnären Holger Friberg har framställt Maria som en ful stabbig och storväxt kvinna ridande på en tunn liten åsna. Störande altartavla. Det övriga är ganska ordinärt, här finns inga gamla inventarier bevarade mer än en ram som hänger under läktaren på södra sidan. Enl uppgift ska där vara en oljemålning med sörjande kvinnor vid korset men de tycks ha gått därifrån och endast lämnat den vackra ramen. Det är nästan så man tycker synd om kyrkan.Sevalla kyrka i maj 2009 Har oljefärgen ramlat bort eller är det nonfigurativ konst? Tavlan från missionshuset Predikstol av snickare Milenius Hoppas någon tycker den är fin  jag gör det inte...

    1 0 2019-01-11 kl. 21:31
  • Betyg: 2Sevalla kyrka är en nyklassicistisk kyrka, uppförd åren 1817-21 till stor del med sten från de rivna murarna av en uttjänt 1300-talskyrka. Denna låg på kyrkogården ett stycke sydost om den nuvarande. Sakristia i öster och torn i väster. Kyrkan är öppen vid förättningar. Stora orgeln är från 1854 och byggd av organisten i Munktorp och är dem enda som bevarats av honom. Kyrkan har senare fått en korogel som numera används. Väder och vind har gjort kyrkans utsidor väldigt smutsiga och därför i ett stort behov av att kalkas om.

    0 1 2010-09-24 kl. 12:08
  • Betyg: 5Jag gillar Sevalla kyrka, har bott i Sevalla sedan -98 och trivs väldigt bra där. Det är mysigt. Kanske Sevalla kyrka är en kyrka man måste växa upp i för att lära sig att uppskatta de små detaljerna?

    1 0 2010-04-16 kl. 08:23