Välj kartsajt: kyrkor

Hälleviksstrands kapell

4.7 i snittbetyg (6)

Hällevikstrands kapell är en kyrka som ligger i Morlanda församling i Orust kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Kanske den vackraste kyrkan i Bohuslän ... ett fascinerande rött ´träslott´, med inslag av både stavkyrka och jugend, i västkustmiljön. Lika vacker inuti som utanpå. Lägg märke till de sneda fönstren - enligt legenden blev de skeva när kyrkan satte sig i samband med en för Sverige ovanligt kraftig jordbävning 1904 (när den var helt nybyggd). Jag vet inte hur sant det är, men det är en god historia!

  1 0 2017-07-02 kl. 14:59
 • Betyg: 5Besökte denna underbara träkyrka en ruggig majdag och blev helt
  betagen. Tyvärr var den stängt, så vi kunde inte beundra den från
  insidan!

  1 0 2015-05-17 kl. 21:42
 • Betyg: 5Ny recension: Adrian Peterson kom att rita över 30 kyrkor, Hälleviksstrand är hans enda kyrka i trä. Kyrkan har till sin plan en form av ett grekiskt kors.
  Kyrkan invigdes av biskop E.H.Rodhe den 20 oktober 1904. Med sin vackra röda färg på utsidan, sin charm på insidan och den trevliga personalen är kyrkan väl värd ett besök.Hemsida:http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=641469
   En skänkt bibel. Ett av votivskeppen. Altaruppsatsen. Altaret. Dopfunten är av trä är ritad av Martin Wallström. Predikstolen med sina sex fält av skulpturer av svenska märkesmän i den svenska kyrkohistorien. År 1965 ersattes den gamla orgeln med en ny den har manual med 6 stämmor och pedal med 2 stämmor. Vilken färg underbar. Kyrkan ligger väldigt fint. Kyrkan har flera votivskepp.

  1 0 2011-08-02 kl. 16:26
 • Betyg: 5Mycket intressant träkyrka ritad av Adrian Crispin Peterson. Den här kyrkan måste ses, den är svår att beskriva. Trots att den restaurerats några gånger finns känslan av ´klunkestil´ kvar. Jag har dock svårt att sätta någon riktig stiletikett på kyrkan. Den yttre färgen är också mycket läcker. Och som om inte detta skulle vara nog är också akustiken formidabel.Interiör mot altaret. Norra läktaren. Juli 2011. Interiör mot väster. Predikstolen.

  1 0 2011-07-21 kl. 21:01
 • Betyg: 5När man följer skyltarna mot ett kapell så uppenbarar sig plötsligt denna enormt vackra, och pampiga träkyrka.
  En av dom vackraste träkyrkor jag har upplevt.

  1 0 2010-08-02 kl. 22:26
 • Betyg: 5Här är en riktigt trevlig kyrka (som ibland kallas kapell?) Vid sommarkyrkan hade kvinnan som var värd vid vårt besök smyckat altaret med röda rosor. Dessutom bjöds på varma bullar och kaffe. Interiörkorten gör inte kyrkan alls rättvisa, den måste ses!eget foto eget foto

  1 0 2008-12-29 kl. 23:56

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hälleviksstrands kapell gillar även:

   Horla kyrka
Vårgårda kommun
   Ornunga gamla ky...
Vårgårda kommun
   Gökhems kyrka
Falköping kommun
   Husaby kyrka
Götene kommun
   Lannaskede gamla...
Vetlanda kommun
   Brunnby kyrka
Höganäs kommun

Visa alla kyrkor nära...