Välj kartsajt: kyrkor

Karlanda kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Karlanda kyrka är en kyrka som ligger i Holmedal-Karlanda församling i Årjäng kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Karlanda kyrka uppfördes 1776-78 och ersatte en äldre träkyrka. Tornet byggdes om under 1800-talets första hälft. I kyrkan finns en täljstensdopfunt från 1200-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.Karlanda kyrka

  1 0 2018-05-28 kl. 11:40
 • Betyg: 4Minnesstenen i vapenhuset är rörande! Även här finns de vackra smidda gravprydnaderna både utanför och inne i vapenhuset. Den enorma altaruppsatsen som är dels från 1730-talet (från gamla kyrkan), dels från 1785 då Eric Grund utförde den och sannolikt även nummertavlorna och figurerna på predikstolen.
  Tursamt nog gick det 1960 att återställa färgerna i altaruppsatsen och predikstolen som under 1860-talet beströks med vit färg.
  Några trevliga ljuskronor från skilda epoker är också sevärda.
  Trevligt snidad och dekorerad ambo Övre delen av altaruppsatsen är från 1730-talet nedre delen snidad av Eric Grund 1785 Trevliga nummertavlor sannolikt gjorda av Eric Grund Eget foto Även på ljudtaket finns det änglar Förgylld ljuskrona i trä Eget foto Eget foto Eget foto Dopfunt i täljsten med trälock gammal ljuskrona i trä och dopträd

  0 0 2011-08-13 kl. 16:15
 • Betyg: 4En kyrka som fick sin plats efter personligt avgörande av Gustav III. Den gamla kyrkans plats var olämplig för en ny kyrka och sockenborna tvistade i ett decennium var den nya kyrkan skulle ligga. Nu fick kyrkan sin plats på Bjärns kulle och syns vida omkring ovanför grantopparna! Märkligast bland inventarierna är dopfunten av en ovanlig typ. Altaruppsatsen är överdimensionerad och predikstolen står på en betongplint.Juni 2011. Juni 2011. Interiör med orgeln. Altaruppsatsen som är överdimensionerad. Ovanlig ljuskrona. Dopfunten. Minnessten över kyrkans byggmästare Olof Håkansson. Predikstolen som står på en plint.

  0 0 2011-06-05 kl. 19:30

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Karlanda kyrka gillar även:

   Trankils kyrka
Årjäng kommun
   Trefaldighetskyr...
Arvika kommun
   Vårviks kyrka
Bengtsfors kommun
   Gunnarskogs kyrka
Arvika kommun
   Svanskogs kyrka
Säffle kommun
   Fröskogs kyrka
Åmål kommun

Visa alla kyrkor nära...