Välj kartsajt: kyrkor

Hallens kyrka

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Hallens kyrka är en kyrka som ligger i Västra Storsjöbygdens församling i Åre kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Hallens kyrka uppfördes på medeltiden, men byggdes om totalt 1776-77. Klockstapeln uppfördes 1755-56. I kyrkan finns en predikstol av Johan Edler d ä.Hallens kyrka 25 juli 1990. Foto: Åke Johansson.

  0 0 2012-08-07 kl. 10:13
 • Betyg: 4Ursprung i medeltiden men om- och tillbyggd 1776-77. Omgärdas av en vacker bogårdsmur. Som så många jämtlandskyrkor har även denna en altaruppsats och predikstol av Johan Edler d.ä. Till sin hjälp har han haft Anders Berglin som målade och förgyllde predikstolen. Altaruppsatsen däremot förgylldes av Jonas Wagenius som också gjorde skenperspektivmålningen. Pehr Sundin som målat altartavlan och predellan hjälpte även Berglin med målningen av predikstolen, då han ännu gick i lära hos denne.
  Väl värd ett besök!
  Klockstapeln byggd av Per Olofsson från Dillne 1756.
  Just i år är den fina klockstapeln under renovering (2010) Fint läge vid Storsjöns västra strand Den centrala takmålningen visar Kristi uppståndelse och himmelsfärd.Foto:Bertil Mattsson Takmålning ovanför orgelläktaren visar döden i form av en lieman.Foto:Bertil Mattsson Dopfunt i trä i form av ett timglas från den gamla kyrkan (1600-tal) Bakom ljusen en predellamålning ´Nattvarden´ av Pehr Sundin Altaruppsats av Johan Edler d.ä. målningen och predellan av Pehr Sundin Detalj predikstolen Johan Edler skapade den fina predikstolen 1781 Anders Berglin målade och förgyllde den 5 år senare

  0 0 2010-08-23 kl. 21:50

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hallens kyrka gillar även:

   Åre gamla kyrka
Åre kommun
   Ragunda gamla ky...
Ragunda kommun
   Borgsjö kyrka
Ånge kommun
   Alnö gamla kyrka
Sundsvall kommun

Visa alla kyrkor nära...