Välj kartsajt: kyrkor

Jokkmokks kyrka

3.7 i snittbetyg (5)

Jokkmokks kyrka är en kyrka som ligger i Jokkmokks församling i Jokkmokk kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Den grågula fasaden med vita detaljer är panelklädd och har tättsittande fönster i två våningar. I kyrkorummet finns läktare på tre sidor och väggarna är klädda med pärlspont, målad i nyanser av grått och rosa. Altartavla av T. Nordberg samt ljuskronor av konstsmeden Petrus Forsberg

  0 0 2018-04-24 kl. 20:48
 • Betyg: 4Jokkmokks kyrka kan bäst beskrivas som en rolig kyrka att sjunga i. Något med kyrkorummets utformning gör ljudbilden - låt oss säga intressant.

  Klangen är tämligen stor för en ändå relativt liten kyrka och den upplevs aldrig som torr eller platt, trots den rika mängden trädetaljer. Skillnaden mellan tomma och fyllda bänkrader är minimal och därför är övningsljud och konsertljud i det närmaste identiskt.

  Spridda formationer för kör gör sig inte särdeles bra, eftersom texten då tenderar att bli något grötig, men med samlad kör vid altaret är det lättsjunget och vackert.

  0 0 2017-11-10 kl. 12:30
 • Betyg: 31987 fick kyrkan en ny 27-stämmig orgel, byggd av Grönlunds orgelbyggare i Gammelstad.

  0 1 2010-05-04 kl. 21:35
 • Betyg: 4Spännande rumsform i nästan kvadratisk grundplan. Ljusa färger gör kyrkan något för modernt anpassad då nationalromantiken ursprungligen uppvisade mer mustiga färgtoner. Detta rum är dock mer lyckat än i Älvros nya kyrka ( också av E A Jakobsson).

  2 0 2009-07-25 kl. 11:41
 • Betyg: 5Vacker som en saga utanpå och vacker inuti, även om det vid mitt senaste besök såg ut att behövas lite upprustning. Den här får säkert nytt besök framöver!vykort från kyrkan vykort från kyrkan

  0 0 2009-01-05 kl. 20:52

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Jokkmokks kyrka gillar även:

   Kiruna kyrka
Kiruna kommun
   Överluleå kyrka
Boden kommun
   Morjärvs kyrka
Kalix kommun
   Norderö kyrka
Östersund kommun
   Älvros gamla kyr...
Härjedalen kommun
   Järvsö kyrka
Ljusdal kommun

Visa alla kyrkor nära...