Välj kartsajt: kyrkor

Ganthems kyrka

4.0 i "vägt snittbetyg" (3)

Ganthems kyrka är en kyrka som ligger i Dalhems församling i Gotland kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Denna originalkyrka är en sann kristen bastion. Som sagt alla i bygden är döpta och aktiva kristna med denna kyrka som ser ut som den gjorde på medeltiden. En liten, liten trång kyrkodörr som man nästan måste klämma sig igenom (bibliskt korrekt) så öppnar sig denna kyrka i en sann känsla utan onödiga åthävor. Inga högtalare eller nåt annat modernt ´fjoms´. Man känner sig verkligen ´hemma´ i denna kyrka och välkommen i kyrkan. Tystnad, frid och trygghet.

  0 0 2012-10-06 kl. 17:31
 • Betyg: 5Liten och mysig kyrka med en stor personlighet, underbart med kyrkor där man försökt få fram och bevara dom gamla medeltida väggmålningarna. En kyrka man känner sig hemma i.

  1 0 2011-06-10 kl. 11:29
 • Betyg: 4Kyrka i romansk stil. Interiört med mittkolonn och fyra valv i långhuset, som pryds av den sedvanliga typen av passionsfris. Den är ovanlig då den aldrig varit överkalkad vilket inte är fallet med ´Själavägningen´ ovanför predikstolen.
  I korvalvets topp finns en ljudkruka inmurad (avsedd att förstärka klangen av sången i koret).
  Altaruppsatsens orginal finns på Historiska muséet.
  Kuriosa:Ganthem har över 120 innevånare,fördelade på c:a 20 gårdar. Den kristna dopseden är helt obruten, här finns således ingen odöpt!
  Med Ganthem har jag nu besökt alla Gotlands medeltida kyrkor!
  Möjligen bild av pilgrimernas apostel Jakob d.ä. eget foto Eget foto Tjuvmjölkerskan De här målningarna har aldrig varit överkalkade den sedvanliga passionsfrisen Så kan det gå.... Dopfunt från 1200-talet av mästaren Hegvald Själavägningen nästan dold av baldakinen Eget foto Kopia från 1901 av kyrkans retabel från 1300-talet Eget foto

  0 0 2009-05-24 kl. 20:16

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Ganthems kyrka gillar även:

   Dalhems kyrka
Gotland kommun
   Norrlanda kyrka
Gotland kommun
   Ekeby kyrka
Gotland kommun
   Endre kyrka
Gotland kommun
   Bro kyrka
Gotland kommun
   Garde kyrka
Gotland kommun

Visa alla kyrkor nära...