Välj kartsajt: kyrkor

Linköpings Domkyrka

4.4 i snittbetyg (25)

En av sveriges bäst bevarade medeltida katedraler. Henrik Sörensens vackra altartavla tar emot dej med öppna armar när du kommer in. Öppen 9.00 - 18.00 varje dag. Tre gudstjänster varje dag. Det finns en liten shop där med böcker, smycken och ikoner mm.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka (sid 3):

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Många vet det inte men kyrkan står otroligt nog inte helt i öst-västlig riktning. Varför vet ingen riktigt. Det var inte precis så att man inte visste åt vilket håll exakt österut låg när den grundades och/eller byggdes på. Forskarna kliar fortfarande sina huvuden, men stor är den!

    4 0 2009-08-12 kl. 22:11
  • Betyg: 5En stor kyrka med mycket ljus. Stora fönster skänker en öppenhet. För mig ett måstebesök bland Sveriges katedraler. Ofta fin musik. En skön sommardag kan innehålla kyrkvandring, fin musik och en kopp kaffe i domkyrkoparken. Rekommenderas!

    5 0 2009-05-14 kl. 10:57
  • Betyg: 5Ur en regnbågad mandorla kliver Kristus. Henrik Sörensen tänkte sig en modig fredskämpe. Det är mot kulsprutorna Kristus öppnar sina armar.

    Seklernas ring, skrev Karin Boye, sluter sig långsamt omkring.

    Bakom Kristus träder Maria fram ur korfönstrens slipning. Kring henne gnistrar sommarängens mariablomster.

    Allting är nära, avlägset ingenting.

    15 0 2009-03-25 kl. 16:13
  • Betyg: 3Jag är glad att östgötarna är så stolta över sin domkyrka. I mitt tycke är hon inte vacker, bara stor, men det finns många vackra och intressanta detaljer.Sydportalen t.ex är väldigt fin med sina reliefer. Inuti råder dunkel, det har nästan alltid varit för mörkt därinne vid mina besök. Bildvävnaderna i koromgången är sevärda, liksom Mariakorets altarskåp. Predikstolen är ju magnifik förstås, inkusive dörren. Det nya vackra ´Livets träd´ är för mig omöjligt att fotografera, bilden blir väldigt orättvis.Tornet på domkyrkan Domkyrkan i Linköping 15 oktober 2014 Modell av kyrkan Vy från altaret Altartavlan som är för modern  för min smak i denna gamla kyrka Livets träd olikfärgade glaskulor i Livets träd eget foto Om man inte ska flyga så kan man ta en bild från öster. Domkyrkan 15 oktober 2014 Bildväv i koromgången Mariakoret eget foto ´Livets träd´ är vackert men svårt att fotografera Predikstolen höljd i dunkel Den mittersta bildväven i koromgången Bildväv i koromgången

    4 0 2009-03-05 kl. 11:58
  • Betyg: 5Vacker som få, jag är stolt över att vi har en så fin domkyrka i Linköping

    5 0 2009-03-05 kl. 09:29