Välj kartsajt: kyrkor

Skeppshamns kapell

4.0 i "vägt snittbetyg" (2)

Litet fiskekapell från 1624 som ägs av Sveriges äldsta kapellag.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Skeppshamns kapell uppfördes 1768. Det fanns tidigare ett kapell från 1624 på platsen. Predikstol och krucifix kommer från Ljustorps kyrka.Skeppshamns kapell på 90-talet. Foto: Åke Johansson. Skeppshamns kapell

  1 0 2012-08-11 kl. 06:07
 • Betyg: 5Ett litet knuttimrat kapell som ägs av Sveriges äldsta kapellag. Byggt 1768, men redan tidigare fanns det ett fiskekapell på Åstön.
  Idag är det välgjorda kopior på altartavla, krucifix och apostlabilder i kyrkan. Endast krucifixet har återfunnits efter den tjyvaktige spanjorens besök.
  Predikstol och krucifix köptes från Ljustorps kyrka. Två genombrutna pyramider och sirligt snidade bänkavskiljare pryder sin plats.
  Mycket trevligt kapell och en lika trevlig guide som är kapellfogde och delägare i kapellaget. Tusen tack för ett trevligt besök!
  Skeppshamns kapell Passande ljusplåt Dopskål i keramik från lokal artist. De vackra pyramiderna altartavlan och ersättningskrucifixet (istället för det stulna) Vackert korskrank Eget foto De en gång stulna men återfunna figurerna Närbild predikstolen. Foto:Bertil Mattsson Eget foto

  3 0 2010-06-27 kl. 21:48