Välj kartsajt: kyrkor

Vallens kapell

3.6 i "vägt snittbetyg" (2)

Vallens kapell lyder verksamhetsmässigt under Luleå Stift och Lövångers församling. I över 60år har verksamhet med gudstjänster, barntimmar, syförening och liknande, hållits i kapellets stora och lilla sal. Samma år som kapellet skulle fira 60-årsjubileum gjordes en omfattande renovering, där många bidrog med arbete. Byns föreningar hjälptes åt för att få ett vackert kapell. Finansieringen gjordes även med gåvor och olika arrangemang. Ett annat exempel på samarbete är grötfesten i Lucia-tid som förut firades i kapellet men flyttades till Envisheten för att lokalerna i sporthallen är mer praktiska och för att inte skada interiören i ”kyrksalen”. Luciafirande och söndagsskoleavslutning ordnas tillsammans med Svarttjärns bönhusförening varje år. Basarer och auktioner genomföres i regel till förmån för missionsändamål. på övervåningen i kapellet finns en charmig, 2 rums lägenhet, som är uthyrd och intäkten är välbehövd för drift av fastigheten. Redan 2005 var lånet avskrivet och 2006 låg kassan på plus. Vallens kapell och EFS samverkar i första hand, men även andra samfund såsom Frälsningsarmén, pingstkyrkan har hållit möten i byns kapell.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Ett kapell som är ett ombyggt mejeri och ägs av en kapellstiftelse. Samarbete med såväl Svenska kyrkan som EFS och andra kristna kyrkor. På ovanvåningen finns en liten lägenhet som hyrs ut för att få in behövliga medel till driften.
    Särskilt tycker jag om den vackra altartavlan, en bildväv gjord av Barbro Frimodig!
    eget foto eget foto

    1 0 2017-12-01 kl. 14:46
  • Betyg: 3I min släktforskning lägger jag in foton på kyrkor på de anor där jag ej har foton på dom. Dop och begravning. I Lövånger finns flera alternativ. Min ana är född i Elgnäset enligt kyrkoboken. Är det då Vallens kyrka som kan ha varit deras kyrka?Föräldrar . Olof Daniel Gustafsson och Brita Maria Lundström. Har bara sett kyrkan på bild

    0 1 2015-08-19 kl. 15:16

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Vallens kapell gillar även:

   Vindelns kyrka
Vindeln kommun
   Fällfors kyrka
Skellefteå kommun
   Umeå stads kyrka
Umeå kommun
   Örträsk kyrka
Lycksele kommun
   Norrfors kyrka
Nordmaling kommun
   Luleå domkyrka
Luleå kommun

Visa alla kyrkor nära...