Välj kartsajt: kyrkor

Sankt Olofs kapell

4.0 i "vägt snittbetyg" (3)

S:t Olofs Kapell, Tylösand,har tidigare varit sockenkyrka i Lidhult, Småland. Den byggdes 1721 och revs 1879. Eldsjälen Erik Salvén, agerade deckare och tiggare för att samla kyrkoinventarier och återuppföra kapellet. Sitt namn har det fått från en kopia av S:t Olofs-skulpturen. Denna skänktes av danska staten, som tack för gästfrihet mot danska flyktingar i Tylösand under andra världskriget. En stiftelse svarar för verksamheten, som är mycket livlig under sommaren. Öppen 1/6-31/8

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5På en höjd med vidsträckt utsikt över havet uppfördes i Tylösand 1949-50 ett träkapell. Taket i Lidhults gamla kyrka bemålades 1738 av Johan Christian Zschotzscher från Växjö. Stora delar av detta innertak har återfunnits, kompletterats, konserverats och finns nu liksom så mycket annat på sin plats i S:t Olofs kapell, Tylösand. Predikstolen är deponerad från Källsjö kyrka. Dopfunten är från 1900-talets början och är deponerad från Gällerstads kyrka. I kyrkan hänger ett votivskepp från 1886, en privat gåva. På en berghäll i väster står en klockstapel med två klockor. Kapellet är mycket sevärt. S:t Olof. Altaret. Kyrksalen från altaret. Dopfunten. Ett sidoaltare. Kapellets entré. Del av takmålningarna. Del av takmålningarna. Altaret. Del av takmålningarna. Kapellet mot norr. Orgelläktaren. En kororgel. Klockstapeln på en höjd i närheten. Kyrksalen mot altaret. Koret från kyrkan mitt. Predikstolen. Kyrksalen mot altaret. Altaret.

  0 0 2015-07-08 kl. 19:05
 • Betyg: 4Kan bara hålla med om att kapellet trots rekonstruktionen ger en äkta känsla. Helt oäkta är den ju inte, det mesta är äkta vara som pusslats ihop igen.
  I sakristian finns en triptyk med ikoner som inte verkar höra till kapellet, (lite för fint för att gömmas undan i sakristian, men lite för modernt för att sättas upp i kapellet).
  Borde tagit med stativet in för att få en skarpare bild i dunklet men det regnade eget foto I sakristian finns en vacker triptyk eget foto eget foto Sankt Olof. eget foto

  0 0 2014-06-19 kl. 19:38
 • Betyg: 4Kyrkan överträffade mina förväntningar! Trots att det faktiskt är en kyrka som rekonstruerats så har den en genuin känsla och det är inte förvånande att den är så populär som förrättningskyrka.Augusti 2009. Augusti 2009.

  1 0 2011-02-21 kl. 12:40

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Sankt Olofs kapell gillar även:

   Brunnby kyrka
Höganäs kommun
   Gökhems kyrka
Falköping kommun
   Hälleviksstrands...
Orust kommun
   Husaby kyrka
Götene kommun
   Kvistbro kyrka
Lekeberg kommun
   Härkeberga kyrka
Härkeberga, Enköping kommun

Visa alla kyrkor nära...