Välj kartsajt: kyrkor

Källa gamla kyrka

3.8 i "vägt snittbetyg" (4)

1928 överlämnades kyrkan till Vitterhetsakademien och vårdas nu av Riksantikvarieämbetet, den hade då stått förfallen i många år. Kyrkan är idag en stor turistattraktion men här hålls även sommar gudstjänster och det är också en omtyckt vigselkyrka.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Tragiskt att ingen kristen församling kan ta hand om både kyrkan samt kyrkogården på rätt sätt så att den återigen kan få leva upp ordentligt som en året runt-kyrka och inte bara som en halvruin. Låt kanske en kristen orden ta hand om den. Franciskanerna eller varför inte den Lutherska Kristna organisationen; Svenska Kyrkors Bevarande (SKB). De tillser ju både ordentligt gott förvaltande samt levande bruk i sant kristen anda.

  5 1 2012-10-06 kl. 15:52
 • Betyg: 4Vid Källa Gamla Kyrka - eller Källa Ödekyrka - finner du, sommartid, den vackra (och ofta öppna) stenkyrkan fylld med mäktighet och känsla. Den är vacker och enkel, tillgänglig och fantastisk - för dig som tilltalas av det enkla och karga är detta en plats för reflektion. Ja, kyrkan används från tid till annan. På sommaren kan man gärna förrätta välkomnande barndop och vackra sommarbröllop här. Mer om kyrkan i min blogg Reflektioner Allteftersom.

  3 0 2012-03-24 kl. 11:09
 • Betyg: 4Källa gamla kyrka ger i sin stränga kalhet såväl till det yttre som till det inre en uppfattning om hur en kyrka med dubbla funktionen som gudstjänstrum och försvarsanläggning sett ut.Kalkstensflisor över taket på vapenhuset.Foto:Bernt Fransson Små gluggar och uppförstorade fönster.Foto:Bernt Fransson Detalj från stigluckans dörr..Foto:Bernt Fransson Rejäl kyrkdörr.Foto:Bernt Fransson Östsidan.Källa gamla kyrka.Foto:Bernt Fransson

  0 0 2011-10-12 kl. 08:38
 • Betyg: 4Som kyrka betraktad är den väl inte mycket att komma med egentligen. I stort sett kal invändigt, men det finns så mycket ändå att titta på, bl.a finns här åtminstone sex bord med en modell av kyrkan på varje i olika skepnader, hur den har växt fram genom århundradena. I mitt tycke är ändå stigluckan med sin träport allra vackrast!eget foto vykort från kyrkan Prästkragarna växer vid kyrkporten

  1 0 2009-02-17 kl. 19:23

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Källa gamla kyrka gillar även:

   Näshults kyrka
Vetlanda kommun
   Granhults kyrka
Nottebäck
   Sjösås gamla kyr...
Växjö kommun
   Urshults kyrka
Tingsryd kommun
   Räpplinge kyrka
Borgholm kommun
   Misterhults kyrka
Oskarshamn kommun

Visa alla kyrkor nära...