Välj kartsajt: kyrkor

Porla kapell (Emiliakapellet)

2.7 i "vägt snittbetyg" (3)

1908 uppfördes ett kapell på bekostnad av en överste S. Heijkensköld, som fick namnet Emiliakapellet efter hans hustru. Det är en noggrann kopia av ett 200 år äldre kapell vid hans släkts bruk Malingsbo i Dalarna. Kapellet ägs sedan 1974 av Stiftelsen Porla brunns kapell.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Om det är en noggrann kopia av Malingsbo kapell så är det bara till det yttre. Inredningen här är i en färgskala som inte tilltalar mig och definitivt inte det minsta lik kapellet i Malingsbo. Det finaste inuti det här kapellet är takmedaljongen.
  Men även om det tar lite tid, så händer det saker här. Vid nytt besök i år ser jag att dörrarna nu fått ny fin färg och inuti ser det ut som om man tänker måla om. Färgflagor skvallrar om att man skrapat lite här och där.
  Det är ju en stiftelse som äger det hela så då tar renovering tid, då man sannolikt måste lita till frivilliga krafter. Lycka till!
  Altartavla i vitt med relief eget foto Takmedaljongen är i alla fall fin Altartavla av C. Andersson Stockholm Predikstolen skall tydligen få ny färg... Lite info 21 juli 2012. Man har tydligen grävt i marken runt kyrkan men inga spår av pågående renovering.... Takmedaljongen var fin

  0 0 2013-09-11 kl. 21:13
 • Betyg: 4Emiliakapellet ska snart renoveras med nytt golv osv - det blir en uppgradering för den lilla ´byn´ Porla med anor som Brunnskurort. Man kan i alla fall hoppas på en ny blomstringstid i den speciella miljön där bröllop och andra högtider firats i bl a Porlagården. Emiliakapellet har av tradition varit målet för nationalsdagsfirande i nejden. När renoveringen är klar lär det bli nyinvigning som heter duga. Ser fram emot detta!

  2 0 2011-08-08 kl. 08:06
 • Betyg: 2Hamnade här av en tillfällighet och kapellet är verkligen mycket bedagat. Stort renoveringsbehov!

  0 0 2011-02-23 kl. 13:35