Välj kartsajt: kyrkor

Grönbo kapell

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Fredrik Watz var grunden till den lilla kyrkan vid herrgården. Denna har funnits i drygt 200 år. Gudstjänstordningen är idag densamma som beslutades år 1897. Herrgården var i privat ägo till 1892 då Domänverket köpte den. Fram till 1903 hade man skogshögskola med jägmästarutbildning här. Domänverket sålde 1984. Herrgården är i privat ägo men kapellet används ibland till gudstjänst, dop eller bröllop.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5Grönbo kapell restaurerades omkring 1943 och då återställdes 1700-tals inredningen. Till kapellet hörde vackert kyrksilver, donerat av Rosenblad, ägare till Grönbo bruk 1847, ´för evärderliga tider utan att få inräknas i köp eller försäljning´ som det står på det. För några år sedan sålde den nuvarande ägaren pietetslöst detta på Bukowskis och gudskelov köptes det till Grytthyttans museum i Måltidens hus.

    2 2 2011-11-27 kl. 16:42
  • Betyg: 4Det ser ut som en extra flygel till herrgården, kapellet. Inuti är det ganska häftigt (för att tala modernt språk) med en stor skenperspektivmålning bakom det kombinerade altaret-predikstolen.Grönbo kapell som en extra flygel till herrgården Altarpredikstol  vilken är tämligen vanligt i mindre kapell En stor skenperspektivmålning på korväggen

    2 0 2009-03-01 kl. 20:34

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Grönbo kapell gillar även:

   Lindesberg kyrka
Lindesberg kommun
   Fellingsbro kyrka
Lindesberg kommun
   Ödeby kyrka
Örebro kommun
   Nora kyrka
Nora kommun
   Järnboås kyrka
Nora kommun
   Heliga Trefaldig...
Arboga kommun

Visa alla kyrkor nära...